Kolding Netavis

Borgmester og børn indvier skulpturel legeplads

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Børn og barnlige sjæle kan nu rutsje en tur på Fugl, der er landet i Sdr. Bjert. Den blev indviet tirsdag af omkring 100 borgere, der fik sig en solrig rutsjetur.

Omkring 100 – deriblandt cirka 80 børn – var tirsdag sammen med Koldings borgmester Jørn Pedersen med til at indvie den skulpturelle legeplads Fugl, der er placeret ved Æbleplantagen bag fodboldbanerne i Sdr. Bjert.

Det oplyser Kolding Kommune.

Beboerforening kontaktede kommunen

Fugl har tidligere stået på Tombolapladsen i Kolding centrum. Der stod den, da den sidste år vandt form:By Prisen 2017 i forbindelse med Design Week Kolding. Fugl vandt foran to andre installationer, der også var placeret rundt om i byen.

Den skulpturelle legeplads var et trækplaster, og mange ønskede, at den ikke blev skrottet efter Design Week Kolding. Derfor sendte Sdr. Bjert Beboerforening en henvendelse til Kolding Kommune for at spørge, om den kunne stå i Sdr. Bjert.

Fugl er lavet af tre arkitektstuderende fra Aarhus Arkitektskole i samarbejde med blandt andet Koldings tekniske gymnasium Hansenberg. De tre studerende har i forbindelse med dette projekt fundet sammen og efterfølgende startet tegnestuen Fem. To af designerne var til stede til indvielsen 3. juli.

Oplevelse for både børn og voksne

Visionen omkring Fugl var at konstruere en skulpturel legeplads, hvor kvalitet ligger lige så meget i den visuelle som i den fysiske oplevelse af installationen. Som en legeplads, der både giver en oplevelse til børn og voksne.

Og nu kan det altså besøges af børn og barnlige sjæle i Sdr. Bjert døgnet rundt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel