Kolding Netavis

Billigere varme på vej til Vamdrup

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Keld Ullerup - chef på varmeværket på Nygade i Vamdrup - får også ansvaret for sikkert at distribuere varmen fra TVIS videre ud til forbrugerne. Foto: Sebro press (Arkivfoto)

Der er billigere fjernvarme på vej til forbrugere tilsluttet Vamdrup Fjernvarme.

Som tidligere omtalt i netavisen Sebro Press skal byen snart have varmen fra det fælleskommunale forsyningsselskab TVIS. Og her viser beregninger, at forbrugere godt kan stikke næsen vejret efter en besparelse på varmregningen på 1.267 kroner i gennemsnit pr. forbruger beregnet fra 2022.

Det betyder i følge Sebro Press, at blive kunde hos byens fjernvarmeselskab bliver endnu mere attraktiv. Fordelen prismæssigt på at få varmen gennem fjernvarmenettet i forhold til den i forvejen dyrere naturgas øges nemlig væsentligt.

Vamdrup Fjernvarme forsyner i dag fra værket på Nygade omkring 1200 forbrugere med varme. Og de er alle primært bosat i den gamle bydel. Men flere har ønsket – og ønsker – at komme med på fjernvarmenettet. Og dette åbner varmen fra TVIS også mulighed for.

Vamdrups forbrug af fjernvarme er opgjort årligt til 36.000 MWh. Heraf kommer der 10.000 MWh. som overskudvarme fra Rockwool-fabrikken i Vamdrup. I dag bruges der for den resterende del dyr naturgas til opvarmning af kedlerne på værket.

Varmen fra TVIS, som både er billigere og mere miljøvenlig end naturgassen skal, ligesom også tidligere omtalt i netavisen, komme til byens varmeværk gennem en ny 7,8 kilometer lang transmissionsledning, der skal graves ned fra et punkt på TVIS-nettet i Lunderskov.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *