Kolding Netavis

Bedre tid til pleje og omsorg for ældre

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Lennarth Hansen (V), byrådskandidat, Kastaniealle 47, 6000 Kolding.

Som en kandidat der interesserer sig for bedre tid til pleje og omsorg til de ældre, glæder det mig at medlemmer i seniorudvalget nu også ønsker selvstyrende teams i hjemmeplejen.

Der er behov for Kolding kommune nytænker området og gør brug af gode erfaringer fra både forskning og egne medarbejdere.

Sundhedsstyrelsen har afsat en pulje på knap 170 mio. kr. til dette formål ”Flere hænder og højere faglighed i ældreplejen”.

Hvorfor har Kolding ikke søgt denne??

I Haderslev kommune er man med midler fra denne pulje netop i gang med at afprøve selvstyrende teams i et nyt koncept, som er baseret på den hollandske model buurtzorg.

Konceptet tager udgangspunkt i borgerens centrum, som jo i den grad er i tråd med Koldings vision. De ældre oplever færre medarbejdere som kommer i deres hjem, hvilket øger trivsel og tryghed, når der gensidigt bliver et bedre kendskab til både den enkelte borger og hjælper.

Derfor vil jeg med plads i det nye byråd kæmpe for handling og udvikling på seniorområdet, så vi bruger ressourcerne på det der virker, for at give vores ældre medborgere en værdig alderdom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *