Kolding Netavis

Årets Kulturnat-plakat: En særlig jubilæumsudgave

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Traditionen med at udskrive en plakatkonkurrence for Kolding Kulturnat bliver i år brudt i anledning af Koldinghus og Kolding bys 750 års jubilæum.

I stedet er Kristian Bruun Djurhuus, også kendt under kunstnernavnet Mormor, udvalgt til at skabe plakaten og danne rammen for den visuelle identitet for Kolding Kulturnat.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Kulturnatten i Kolding er en aften med liv og glade dage med tusindvis af mennesker i gaderne, der hygger sig i byen og nyder godt af Koldings mangfoldige kulturliv. Det er den festlige stemning, som årets Kulturnat-plakat afspejler, fortæller projektleder for Kolding Kulturnat Mette Fersløv Schultz:

– Vi vil gerne markere, at det er jubilæumsår med en særlig udgave af Kulturnat-plakaten som samtidig afspejler Kulturnattens alsidighed med en meget bred vifte aktiviteter. Plakaten har masser af kringelkroge og finurlige detaljer, man kan dykke ned i. Og det er præcis det samme vi håber, at deltagerne på Kulturnatten gør. Altså går på opdagelse i byen og lader sig overraske.

Plakaten er trykket

Plakaten er netop kommet fra trykken og er på vej ud til butikker, kultur-, dag- og uddannelsesinstitutioner og overnatningssteder i hele kommunen.

Særligt forhold til Kolding

At det er lykkedes Kolding Kulturnat at få den efterspurgte kunstner Mormor til at skabe året kulturnat-plakat, er der ifølge ham selv flere grunde til.

– Det giver rigtig god mening for mig at lave denne plakat, fordi jeg har et særligt forhold til Kolding, som jeg ofte har besøgt på grund af gode venner i byen. Kolding er en charmerende by med en fantastisk bymidte, hvor man kan mærke historien og nyde den smukke arkitektur, fortæller Kristian Bruun Djurhuus, og tilføjer:

– Det er også noget helt særligt, at det er 750 års jubilæum for byen og Koldinghus. Det er unikt og den mulighed får jeg ikke igen.

Kristian Bruun Djuurhus har håndtegnet plakaten, som herefter er scannet ind på computer, lavet til en negativ med sort baggrund og farvelagt.

Originaltegningen bliver udstillet i forskellige butikker i midtbyen i løbet af sommeren, i første omgang i Gundtoft i Jernbanegade.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel