Kolding Netavis

Alfa Laval tilslutter sig World Economic Forum-initiativ

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Alfa Laval en af Koldings største arbejdspladser med over 800 medarbejdere. Pressefoto.

Alfa Laval, og herunder koncernens fem danske selskaber, er nu en del af First Movers Coalition (FMC), som er et globalt initiativ lanceret af World Economic Forum.

Initiativet er en koalition af virksomheder, der forener deres købekraft for at understøtte dekarboniseringen inden for en række industrier, som medfører CO2-udledninger, der er svære at mindske – herunder blandt andet stål, som er blandt Alfa Lavals vigtigste råmaterialer i deres produkter til blandt andet fødevare- og marineindustrien.

Alfa Laval har forpligtet sig til at være CO2-neutral i 2030, og det har netop medført, at koncernen, som i Danmark udgøres af fire lokationer i Aalborg, Kolding, Søborg og Nakskov samt salgs- og serviceselskabet Alfa Laval Nordic, tilslutter sig det globale initiativ First Movers Coalition. FMC blev lanceret i 2021 af den amerikanske præsident Joe Biden i partnerskab med World Economic Forum på FN’s COP26-klimakonference i Glasgow.

Sammen med mere end 70 andre medlemsvirksomheder verden over vil Alfa Laval arbejde for at sikre udvikling og forsyning af nødvendige lavemissions-teknologier inden 2030. Koalitionen har særligt fokus på områder, hvor CO2-reduktion er kompliceret, såsom skibsfart, luftfart, lastbiltransport, kemikalier, beton, aluminium og stål samt innovative teknologier til at fjerne CO2. Disse sektorer tegner sig for 30 procent af de globale CO2-udledninger.

-Medlemskabet af FMC er endnu et vigtigt skridt på vejen mod at leve op til vores bæredygtighedsforpligtelser og -mål. Vi har allerede flere partnerskaber og samarbejder på plads og forventer, at der kommer endnu flere, da vi mener, at samarbejde om løsninger på tværs af virksomheder og tilgange er afgørende for at leve op til Paris-aftalen, fortæller Anna Celsing, Head of Sustainability hos Alfa Laval, i en pressemeddelelse.

Alfa Lavals arbejde med FMC omhandler stål og koncernens forpligtelse til at være CO2-neutral i 2030. Ved at reducere sine egne udledninger i det såkaldte scope 3, der er relateret til det stål, som koncernen bruger i sine egne produkter, og igennem hele værdikæden bidrager Alfa Laval til at opfylde målet om en temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader, der er defineret i Paris-aftalen, FN’s rammekonvention om klimaforandringer.

I Danmark beskæftiger Alfa Laval 1.750 medarbejdere og har en samlet omsætning på 5,75 milliarder kroner (2021). Alfa Laval hjælper sine kunder inden for blandt andet føde- og drikkevareindustrien, den farmaceutiske industri, marineindustrien samt miljø- og energisektoren med at øge produktivitet og bæredygtighed og er en førende global leverandør af højkvalitetsløsninger inden for blandt andet varmeoverførsel, separation og væskehåndtering.

Arbejdet med at minimere CO2-udledning og ressourceforbrug er en integreret del af Alfa Laval. Koncernen er også engageret i en lang række øvrige klimainitiativer som eksempelvis Science Based Targets initiative (SBTi) og Call to Action for Shipping Decarbonization og har ligeledes indgået et strategisk partnerskab med Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel