Kolding Netavis

Åben have ved “Spor 1”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Tommy Lass her ved "Spor 1" hos Vamdrup Mini Station. Foto: BlumePress.

Lørdag er der åben have hos Vamdrup Mini Station.

For niende gang kan borgerne komme indenfor hos Vamdrup Mini Station. Det sker i forbindelse med åben have. Og der er god opbakning til arrangementet denne lørdag, hvor også vejrguderne viser sig fra sin bedre side.

Du kan se modeltog i “Spor 1” i 1:32. Som regel er der op mod 100 personer igennem ved det årlige arrangement.

Det er Tommy Lass, der ejer modeltogbanen. Der ligger 250 meter togskinner både i bag- og forhaven. Det første stod klar i 2009 og siden er togbanen blevet udvidet støt og roligt.

Kærlighed til modeltog

Tommy Lass har siden barndommen haft en kærlighed til modeltog:

-Jeg har haft modeltog siden jeg var barn og da jeg blev voksen. På et tidspunkt forelskede jeg mig i det, der hedder “Spor 1”. Modeltoget er 1:32 i størrelsen. Da jeg købte i Vamdrup i 2003 fandt jeg ud af, at der var plads til en havebane, der kunne køre fra forhaven og om i baghaven, fortæller Tommy Lass til Kolding Netavis.

Idéen blev forslået til Tommy’s daværende kæreste, som ikke rigtig forstod det:

-Vi kørte ud til min kammerat, der også har en havebane. Her er der også buske og så videre indblandet i banen. Efter et par timer kørte vi hjem og undervejs hjemad sagde min daværende kæreste, at hun havde tænkt over det, forklarer Tommy Lass og fortsætter:

-Jeg tænkte åh nej. Så sagde hun, at hun syntes, vi skulle inddrage halvdelen af baghaven. Da måtte jeg stoppe bilen og sige “Hvad var det lige du sagde”. Det er så det jeg har fået havebanen til og sådan, at den også kører om i forhaven, slutter Tommy Lass.

I dag, lørdag, er der åben have frem til klokken 17. Der er indgang over for Nygade 28 i Vamdrup.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel