Kolding Netavis

Niels Lan Doky Trio giver koncert på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Niels Lan Doky. Foto: Attila Kleb.

Danmarks største internationale jazzmusiker med stjernestatus besøger Jazz6000 lørdag den 9. september, hvor han spiller på Godset i Kolding.

Der er kun ganske få danske jazzstjerner, der glimter så stærkt, at de er blevet bemærket i det meste af verden.

Niels Lan Doky har i en lang årrække tilhørt verdenseliten og har udgivet mere end 40 albums i eget navn. Han er på alle måder en efterspurgt herre og har de seneste par år har haft travlt med en række samarbejder med nogle af musikverdenens største navne, eksempelvis Billy Cobham, Lenny White, Darryl Jones, Lenny White, Mike Stern, Randy Brecker, Bill Evans, Lisa Nilsson, Manu Katché, Steve Rodby, Paul Wertico og Albert “Tootie” Heath.

I maj 2023 udgav han med sin formidable trio det længe ventede album ”Yesterday’s Future”, der hylder livet og lyset og tager os alle med på en jazzrejse mellem fortid og fremtid.

Ud over Niels Lan Doky tæller trioen brødrene Tobias Dall på kontrabas og Nikolaj Dall på trommer, der begge er opvokset i Sdr. Bjert. De seneste par år har de rejst verden rundt sammen med Niels Lan Doky og haft en række betydelige internationale succeser i bl.a. England, Frankrig, Japan, Sydkorea og Spanien med plader som “River of Time” fra 2020 samt “Scandinavian Standards” og “Human Behaviour”.

Jazz6000 er et af de få udvalgte spillesteder i Danmark, der kan glæde sig over, at trioen lægger vejen forbi på deres mini-Danmarksturné. De spiller på Godset lørdag den 9. september klokken 20.

Billetter til koncerten kan købes på Jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel