Kolding Netavis

Den Internationale Høredag markeres i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der er fokus på høretab, når der fejres International Høredag i Kolding den 3. marts.

Forestil dig en middagsaftale på en travl restaurant eller en familiefødselsdag, hvor stemningen er i top. Folk griner og har det sjovt. For mange lyder det som en hyggelig dag i godt selskab, men for hver sjette dansker kan det være en stor anstrengelse bare at være til stede til sådan et arrangement.

16 procent af den danske befolkning lider i større eller mindre grad af høretab, og af de 16 procent, der har brug for en høreløsning, får 83 procent ikke gjort noget ved det. Det svarer til, at godt og vel 12.000 koldingensere dagligt lever med høretab, hvilket uden behandling kan have negative konsekvenser for både helbred, karriere og ens sociale sundhed, skriver Audika i en pressemeddelelse.

– Selvom 800.000 danskere dagligt går rundt med høreproblemer, er det desværre kun et fåtal, der får deres hørelse tjekket. Det har konsekvenser for livskvalitet og helbredet på lang sigt. Mange føler sig isolerede og undgår sociale arrangementer – det leder til ensomhed. Følgeskaderne ved, at hjernen mister stimulans fra lyde og tale, øger samtidig risikoen for depression og demens, siger Hans Henrik Davidsen, regional salgschef hos Audika.

Dette samfundsproblem sætter Audika, der er en danskejet kæde af Oticon-certificerede hørecentre, fokus på, og i butikken på Låsbybanke inviterer de tirsdag den 3. marts indenfor til åbent hus, en gratis hørekonsultation og en mulighed for en uformel snak med hørespecialisterne.

– På landsplan oplevede vi sidste år en fremgang i antal besøgende på cirka 25 pct., og vores erfaringer fra sidste år viser, at det for mange føltes mindre farligt og uforpligtende for førstegangsbesøgende, når der var kaffe på kanden og småkager i skålen. Det blev til uforpligtende snak om alt fra vejret, til hvad et moderne høreapparat kan og ikke kan. Heldigvis oplever vi, at vores besøgende er både nysgerrigere og yngre, hvilket tyder på, at er vi godt på vej til en bred anerkendelse af, at det betaler sig at gøre noget ved høretabet, siger Hans Henrik Davidsen

Få svar på din høretest på få minutter

Hvert år markeres den Internationale Høredag – World Hearing Day – i samarbejde med WHO, og årets tema er, at man ikke skal lade sig hæmme af et høretab. Derfor inviterer hørecenteret til en gratis og uforpligtende høretest for de koldingensere, der døjer med nedsat hørelse og gerne vil høre om mulighederne for at mindske problemet.

– Vi har brug for at afmystificere høretab og i stedet få en åben snak om mulighederne. Vejen til bedre hørelse er nemlig lettere, end de fleste går og tror. Derfor opfordrer vi til at få lavet en gratis høretest – det tager ikke mange minutter og er en rigtig god investering for dig selv eller et familiemedlem, siger Hans Henrik Davidsen.

Audika Kolding holder åbent hus i tidsrummet 9-16 . Det er gratis at deltage, alle er velkomne, og det kræver ingen tidsbestilling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel