Kolding Netavis

Millioner af ulovlige piller beslaglagt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Rigspolitiet (Arkivfoto)

Udlændingekontrolafdeling Vest og det tyske toldvæsen har beslaglagt millioner af ulovlige enheder, blandt andet dopingmidler. Politiet slog til på et lager i Kolding.

Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest har sammen med det tyske toldvæsen gennemført to større politiaktioner på tværs af grænsen.

Aktionerne var rettet mod organiserede kriminelle, der indsmugler og sælger ulovlige dopingmidler og præparater omfattet af lægemiddelloven.

Den 13. juni blev seks personer anholdt i Danmark. Politiet slog til umiddelbart efter, at en kurer på et lager i Kolding havde afleveret en større sending medikamenter til sagens hovedmistænkte, der var blandt de anholdte. Derudover blev yderligere otte adresser i Tyskland og Danmark ransaget og der blev i alt beslaglagt over 1,3 millioner tabletter omfattet af lægemiddelloven, et femcifret beløb i euro og betydelige mængder dopingmidler.

Den 10. juli gennemførte dansk politi yderligere ransagning på et lager, hvor der blev beslaglagt omkring fire millioner enheder, der er omfattet af straffelovens bestemmelser om doping, loven om euforiserende stoffer og lægemiddelloven.

Derudover beslaglagde politiet betydelige mængder emballage og andre remedier, der kan bruges til videredistribution. Der blev i alt beslaglagt over otte tons.

Værdi anslås til adskillige millioner euro

Myndighederne anslår sortbørsværdien til adskillige millioner euro. Aktionerne fandt sted efter en flere måneder lang efterforskning i Danmark og Nordtyskland. Syd- og Sønderjyllands Politi er sammen med Staatsanwaltschaft Flensburg ansvarlige for efterforskningen og har sammen med EU’s Agentur for Strafferetligt Samarbejde (Eurojust) koordineret og sikret det juridiske grundlag for det internationale efterforskningsamarbejde.

-Denne form for grænseoverskridende kriminalitet kan vi ikke løse uden et tæt samarbejde med vores nabolande, i dette tilfælde Tyskland. Jeg er meget glad for det gode samarbejde, vi har med Tyskland og med Eurojust, der er helt afgørende for at sikre grundlaget for en smidig udveksling af informationer mellem landene, siger leder af efterforskningsafdelingen ved UKA Vest vicepolitiinspektør, Sønke Iwersen, i en pressemeddelelse.

UKA Vest og det tyske toldvæsen vurderer, at de ulovlige stoffer er importeret til Danmark fra tredjelande gennem en årrække, og at gruppen af kriminelle har videresolgt præparaterne til aftagere i Europa. Fem personer er fortsat varetægtsfængslet i Danmark, mens en person er blevet løsladt.

Efterforskningen er fortsat i gang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel