Kolding Netavis

Hør om den moderne mands vej gennem (kærligheds)livet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jens Christian Grøndahl har modtaget mange betydningsfulde litteraturpriser. Foto: Lærke Posselt.

Forfatter Jens Christian Grøndahl fortæller om den moderne mands vej gennem (kærligheds)livet.

Litteratur6000 har den 24. oktober forfatteren Jens Christian Grøndahl på besøg på Kolding Bibliotek. Kom og mød ham og hør om hans seneste roman ’Fra i nat sover jeg på taget’.

Egentlig er livet forbi. Først blev diagnosen stillet, derefter forlod konen ham. Skilsmissen, der kom i kølvandet på diagnosen, førte til mange refleksioner og tilbageblik på samlivet med ekskonen, men også en nøgtern afklaring i forhold til skilsmissen, livet og sygdommen. Men så står hun der en dag, Anna, hans ungdomskæreste, midt på stien i Fælledparken. Den frihedssøgende Anna, hende han elskede, inden det voksne liv begyndte. Hun er ligeglad med hans diagnose, til gengæld drager hun ham ind i sit eget livs drama; en ny tids fortælling om overgreb og bedrag.

Jens Christian Grøndahl er en forfatter med stor psykologisk indsigt i det menneskelige følelsesregister. Hans skriver ofte bøger, hvor hovedtemaet er kærligheden mellem mennesker med fokus på identitet og valg i livet. I romanerne skildrer han især afstanden i det moderne kærlighedsforhold samtidig med, at man har en stor længsel efter i livet at møde den anden – at opleve det romantiske kærlighedsmøde.

Jens Christian Grøndahl har modtaget mange betydningsfulde litteraturpriser bl.a. Isak Dinesen prisen, ved Blixen-festen i 2017, for romanen ’Tit er jeg glad’. Denne pris bliver givet til en forfatter, der formår at skildre en person af et andet køn end forfatterens på en stærk og overbevisende måde.

Han er desuden kendt som en forfatter, der blander sig i den politiske debat især om spørgsmål, der vedrører ytringsfrihed.

Foredraget finder sted tirsdag den 24. oktober klokken 19-21 på Kolding Bibliotek. Billetter kan købes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel