Kolding Netavis

Flere træer i byen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Filip Bekic Bladt (S). Privatfoto.

Læserbrev af Filip Bekic Bladt (S), næstformand natur, miljø og klimaudvalget, Anne- Mariesvej 15, 6000 Kolding.

På sidste udvalgsmøde besluttede natur, miljø og klimaudvalget at prioritere og fremme plantning af træer i bydelspuljen. Dvs. projekter der indeholder beplantning af træer, vil blive fremmet ved fordeling af midler til puljen.

Flere og flere efterspørger træer i byen og vi ved hvor mange positive effekter træer giver. Derfor vil vi gerne fremme flere træer i vores by. Både fordi træer er flotte visuelt, men også fordi træer har en enorm værdi både for dyrelivet og ikke mindst for klimaet.

Træer er nemlig den mest effektive måde at binde CO2 på. For eksempel binder et rødgrantræ på 26 meter ca. 2,19 ton CO2, et bøgetræ i samme størrelse binder omkring 4,30 ton. På samme måder er træer gode til at rense luften i byen. Træerne optager og filtrere luft- og støvpartikler som er skadelige for os mennesker.

Denne sommer har vi oplevet meget ekstremt vejr, her kan flere træer også spille en vigtig rolle. Træer er gode skyggesteder på varme dage, de både skygger og køler ligesom de ved regn suger meget vand og reducere vandafstrømningen ud i havet, ved at vandet løber ned i stammen og i jorden under træet.

Dette kan forhindre kraftige regnskyl i at føre forurenede stoffer ud i havet.

Selvom vi skal bruge mange træer før effekten er stor, så skal vi tænke træer meget mere ind i fremtidens udvikling. Vi skal have flere træer, både i by og på land. Modsat mange andre ting, så har træer udelukkende gode effekter for alle og derfor skal vi have mange flere af dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel