Kolding Netavis

Bedre integration gennem foreningslivet

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Skolerne og de lokale foreninger vil skabe bedre integration gennem foreningslivet.

Foreningslivet har stor betydning for det danske samfund. Særligt når det kommer til dannelsen af sociale relationer, netværksdannelse og følelsen af at være en del af et fællesskab. Dermed er foreningslivet også en central del af en succesfuld integration.

Undersøgelser viser dog, at der er stor forskel på antallet af deltagende børn fra sociale boligområder, som deltager i foreningslivet sammenlignet med børn, der ikke er bosat i sociale boligområder.

Derfor har Kolding Kommune nu sammen med DIF’s Get2Sport, det lokale foreningsliv og skolerne Bramdrup og Munkevænget sat fokus på inkluderingen af borgere fra sociale boligområder i foreningslivet. Det oplyser Kolding Kommune.

Formålet er at skabe en bedre integration på sigt. Dette gøres ved, at børnene møder det lokale foreningsliv på skolen, der danner rammen for præsentation af det frivillige foreningsliv i kommunen. Dermed øges sandsynligheden for, at børn fra sociale boligområder får prøvet forskellige idrætsaktiviteter og på sigt bliver tilknyttet en forening. Indtil videre har indsatsen kun været tilknyttet Bramdrup Skole, men som noget nyt begynder der i denne uge også et hold på Munkevænget Skole.

-Ved at deltage i projektet her, er vi med til at bane vej til en fælles fritidsplatform, hvor vi præsenterer foreningslivet for ikke foreningsvante børn, samtidig med at vi inddrager forældrene. Dette har været et godt fremskridt for både børn og forældre. Børnene går glade derfra og skaber relationer på tværs, fortæller skoleleder fra Bramdrup Skole, Søren Storm.

SFO’en bygger bro mellem foreninger og børn

At foreningen flytter ind i SFO’en har stor betydning for børnene, fordi skolen er en kendt lokation, hvor børnene kan føle sig trygge. Her bliver det nemmere for forældrene at få overblik over mulighederne, og børnene får flere muligheder for at prøve noget forskelligt. Dermed bliver skolen en god arena til at bygge bro mellem foreningerne og børnene.

Med foreninger, der generelt får sværere og sværere ved at få børn og unge til at deltage aktivt i foreningslivet, så kan man på sigt gøre godt brug af de erfaringer, Kolding Kommune nu gør sig. Derfor er udvalgsformand for Social og Arbejdsmarked Villy Søvndal (SF) glad for, at Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding nu sætter midler af til at kunne udvide initiativet, der før kun er blevet prøvet af på Bramdrup Skole.

-Der er ingen tvivl om, at foreningslivet spiller en central rolle i vores børn og unges muligheder for at danne sociale relationer og i det hele taget muligheder for at klare sig i det danske samfund. Derfor rummer samarbejdet med DIF, skolerne og de lokaler foreninger et stort potentiale i forhold til både at skabe bedre integration og en større rekruttering til foreningslivet, fortæller Villy Søvndal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel