Kolding Netavis

“Easyfood årets talent 2021”: Og de nominerede er…

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Privatfoto.

Når prisen som årets talent uddeles er det for første gang en lokal virksomhed, der har ønsket at støtte op om de mange talenter ved at sponsorere prisen. Prisen uddeles ved Fritid- og Idræt Award på Kolding teater den 5. april.

I samarbejde med Easyfood uddeler Kolding talent prisen som ”Easyfood årets talent 2021”, der følges af en check på 10.000 kr.

Virksomheden blev grundlagt i 2000 i Kolding, hvor den stadig har sin produktion og hovedkontor.

Prisen gives til et talent, der har gjort sig særligt bemærket i 2021. En række talenter er indstillet til prisen, og den endelige modtager er sammen med to andre nominerede udvalgt af en jury bestående af formandskabet i Kolding Talentråd sammen med tidligere lokale OL atleter i form af Christian Poulsen (Mountainbike) og Rikke Schmidt (håndbold).

Om aftalen udtaler administrerende direktør Flemming Paasch:

-Det er en stor fornøjelse, at følge alle de spirende sportstalenter, som arbejder benhårdt og målrettet for at opnå indfri deres ambitioner. De fortjener en anerkendelse, og vi er glade for, at vi kan være med til at give dem et rygstød og anerkendelse for den indsats, som de investerer i at blive dygtige.

Også hos Kolding talent er der glæde at spore.

-Vi er rigtige glade for, at en stor lokal virksomhed som Easyfood med Flemming Paasch i spidsen har ønsket at støtte op om talenterne i Kolding. Det har en stor betydning for det arbejde vi gør i Kolding Talent, at talenterne kan få anerkendelse og et rygstød med på vejen, fortæller Teamkoordinator for Kolding Talent, Bjarne Henriksen.

I 2020 gik prisen til bowleren Mathias Ankerdal i konkurrence med Motorsportstalentet Bastian Buus og powertumbleren Alexander Bredvig.

De tre nominerede til prisen som Easyfood årets talent 2021 er:

Mads Lunø, Atletik

Mads Lunoe
Privatfoto.

Mads Lunø har på en enkelt sæson vist, at træning, vedholdenhed og fokus, kan flytte bjerge.

Mads havde før sæsonen gik i gang en personlig rekord på 100m på 11.04 sekunder. Men i år har han taget et kæmpe kvantespring frem mod eliten. Mads har forberedt sin tid til 10.55 sekunder.

Landstræneren for sprint og stafet havde sammen med sin assistent observeret på Mads’ resultater og han tilgang til stafetten til U23 EM.

På denne baggrund ønskede de at indlemme Mads i Dansk atletik forbunds stafet satsning frem mod de Olympiske lege i Paris 2024.

Frederikke Østergaard, Badminton

Frederikke oe
Privatfoto.

Frederikke er lige fyldt 17 år, og kom første gang i klubben som 10-årig.

Frederikke er en rollemodel i forhold til træning. Der bliver altid gået til den. Frederikke er utrolig målrettet, disciplineret og reflekteret omkring sin sport og de valg der skal træffes i forhold til langsigtet at kunne præstere på højeste niveau.

Selv om Frederikke kun er 1. års U19 er det allerede blevet til ni medaljer ved de Danske Mesterskaber heraf fire af guld og sidste år var Frederikke udtaget til det Danske Ungdomslandshold, der vandt EM Guld for U19 hold i Findland, i en alder af bare 16 år.

Pernille Sanvig, Fodbold

PernilleSanvig
Foto: Kolding IF.

Pernille Sanvig er 16 år og spiller fodbold i KIF. Hun startede på Brændkjærskolen i 7. kl. og har haft en afstikker til Fortuna Hjørring, men hun er vendt tilbage til Kolding til den igangværende sæson. Pernille er nu tilknyttet Kolding IF i samarbejde med Kolding Talent.

På trods af den unge alder er Pernille i løbet af efteråret blevet en del af kvindeligaholdet i Kolding IF, og hun er registreret for 10 ungdomslandskampe.

Pernille har allerede fra en tidlig alder været et talent man lagde mærke til og med dedikation til at blive bedre har hun søgt at blive endnu bedre.

Hvis Pernille kan holde fast i udviklingen venter der en stor karriere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel