Kolding Netavis

Thomas Larsen vinder sensationelt turnering i USA

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Thomas Larsen fra BK Trekanten KIF har skabt det største danske bowlingresultat nogensinde ved at vinde USBC Masters i USA. Sejren gav en præmie på 30.000 dollars svarende til 189.000 danske kroner. Pressefoto.

Det største danske bowlingresultat nogensinde med en præmie på 30.000 dollars.

Kolding-bowleren, Thomas Larsen, fra BK Trekanten KIF har sensationelt vundet USBC Masters i USA. Det er det største danske bowlingresultat nogensinde, og udover at give koldingenseren en præmiesum på 30.000 dollars – svarende til 189.000 danske kroner – giver det ham også adgang til to store turneringer på amerikansk TV, hvor vinderne får en check på 100.000 dollars.

For at nå til sejren måtte Thomas Larsen gennem mange sejre for endeligt at stå i finalen i Reno, som blev vist på FOX sports i USA. Alene det, at turneringen blev vist direkte i amerikansk TV, siger lidt om, hvor stor en sportsbegivenhed, der er tale om.

Thomas Larsen er ikke uvant med at vinde store turneringer, men at vinde USBC Masters er klart den største sejr i hans karriere. Kun en anden europæer har vundet den titel, og kun fire andre europæere har nogensinde vundet en major.

– Det er helt vildt, lyder det fra Thomas Larsen i en pressemeddelelse.

Han betegner turneringen som utroligt udfordrende. 216 bowlere deltog, og det foregik i bowlinghallen kendt fra filmen Kingpin.

– TV-finalen var både svær og meget nervøs. Det lykkedes mig dog at spille en fornuftig finale, mens min modstander, Jesper Svensson fra Sverige, havde problemer, tilføjer Kolding-spilleren.

Thomas Larsen havde chancen for at afgøre finalen i sidste rude med 2 strikes. Han lavede et perfekt slag og den første strike. Desværre blev nr. 2 slag ikke lige så godt, så svenskeren havde chancen for at lave 3 strikes og dermed vinde med 1 kegle. Det lykkedes ikke for ham, og så var sejren til danskeren en kendsgerning.

– Jeg ved ikke, om jeg får et øjeblik på bowlingbanerne, der betyder lige så meget som dette. Men jeg ved, at jeg kommer til at se TV-showet fra FOX sport mange gange i fremtiden, og trofæet får en speciel plads i det nye hus, min kæreste og jeg er ved at bygge, tilføjer Thomas Larsen.

Sejren betyder, at Thomas Larsen har kvalificeret sig til yderligere to amerikanske turneringer på TV med en førstepræmie på 100.000 dollars hver – svarende til 630.000 kr. i hver turnering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *