Teknos ind i udviklingen af bæredygtig fremtid

Mandag 14. Oktober 2019 18:32 599
Teknos udvikler nu også en recirkulerbar papirflaske. Foto: Teknos. Teknos udvikler nu også en recirkulerbar papirflaske. Foto: Teknos.

Nu går Vamdrup-virksomheden ind i udviklingen af en bæredygtig fremtid.

Teknos, der har fabrik i Vamdrup og mest kendt for at lave maling, udvikler nu også en recirkulerbar papirflaske. Det sker i samarbejde med flere store mærkevarevirksomheder, skriver netavisen Sebro Press.

Teknos betegnes en af Europas førende leverandører af industriel maling bidrager nu også til at forme en bæredygtig fremtid. Teknos indgår i et samarbejde om at udvikle en fuldt biobaseret og recirkulerbar papirflaske.

Det sker i samarbejde med store internationale mærkevarevirksomheder og eksperter i materialer, design og teknologi. Fx. Coca-Cola, Carlsberg, L’Oreal og Absolut. Det handler om et langsigtede innovationsprojekt, der drives af Paboco, "the paper bottle company", og det blev præsenteret fredag i København.

Teknos er en finsk familieejet producent af overfladebehandling, og inden for området arbejder virksomheden med udvikling af beskyttende barriereoverfladebehandling til fødevareemballager.

Koncernens fabrik i Vamdrup beskæftiger efter det oplyste omkring 200 medarbejdere. Her laves der miljørigtigt maling til industrien på vandbasis. En produktion der blev startet op under virksomhedsnavnet Johs. Schous Farve- og Lakbrik A/S. og drevet af nu afdøde direktør Andreas Schou. Virksomheden i Vamdrup har fremstillet maling siden 1948.

Teknologien bag papirflasken skal anvendes til fødevarer og drikkevarer både med og uden kulsyre og derudover til kosmetik og andre væsker:

- Vi har mange års erfaring med at udvikle funktionelle overfladebehandlinger til forskellige overflader og materialer. Det forekommer derfor meget naturligt at anvende vores knowhow på andre områder end traditionel maling. Papir- og papemballager til fødevarer er traditionelt beklædt med en tynd plastikfilm, men der findes et brugbart alternativ. Vandbaseret dispersionsmaling forhindrer, at vand og fedt trænger ind i papiret, og det er den ideelle løsning til fødevarer, forklarer Tuomas Aspiala, der er Group Commercial Manager hos Teknos.Virksomheden afdelinger i over 20 lande og et globalt detailhandelsnetværk.

Tags