Kolding Netavis

Storstilet politiaktion mod hæleri: Tyvekoster stammer også fra Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Der blev beslaglagt køleskabe, komfurer, frysere og ovne, da politiet ransagerede hjem både på Fyn og flere andre steder i landet. Tyvekosterne stammer blandt andet fra indbrud i Kolding.

Fyns Politi har efterforsket en sag om hæleri. Det har vist sig, at beboere på adresserne har købt hårde hvidevarer, som stammer fra en række indbrud. Derfor blev der torsdag gennemført ransagninger på fem adresser på Fyn. Ti hjem i resten af landet bliver ransaget i dag og i løbet af de kommende dage, oplyser Fyns Politi.

Fyns Politi, at de pågældende borgere ikke kunne undgå at være klare over, at der faktisk var tale om handel med tyvekoster. Både stedet, hvorfra varerne blev solgt, omstændighederne omkring salget samt ikke mindst priserne, burde have vakt de sigtedes entydige mistanke om, at de købte tyvekoster – og dermed begik hæleri.

Udløber af omfattende indbrud

Dagens politiaktion var en udløber af en række omfattende indbrud tidligere på året i Odense, Middelfart, Ringe, Fredericia og Kolding hos forhandlere af hårde hvidevarer. Der blev ved de mange indbrud stjålet værdier for adskillige hundredetusinde kroner.

Under efterforskningen af den meget omfattende sag, opdagede politiet, at gerningsmændene havde sat en del af de stjålne hvidevarer til salg på nettet. Blandt køberne var de borgere, dagens politiaktion var rettet imod.

Fire mænd blev i slutningen af april anholdt, sigtet og varetægtsfængslet for de mange indbrud. De er siden blevet tiltalt i sagen, der afventer at blive berammet ved Retten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel