Kolding Netavis

Sag om skov-dødsfald i Taps op i Folketinget

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Sagen om den dræbte polske skovarbejder på 37 år får nu den lokale folketingskandidat for SF til at rejse sagen i Folketinget.

En 37-årig polsk skovarbejder blev dræbt af et bøgetræ under en skovfældning, da han i januar arbejdede i et skovområde ved Taps, der ligger i nærheden af Christiansfeld. Arbejdstilsynet gav i den forbindelse et straksforbud til den ansattes virksomhed, fordi sikkerhedsafstanden ikke var overholdt.

– Det er en tragisk sag, hvor er menneske på arbejde dør, fordi sikkerheden ikke er i orden. Jeg er optaget af, at man er lige så godt uddannet som sine danske kollegaer, når man udfører arbejde i de danske skove, og derfor har jeg bedt SF på Christiansborg om at rejse denne sag, fortæller folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen fra Kolding, i en pressemeddelelse.

Karina Lorentzen beder ministeren bekræfte, at hændelsen er sket i en statsskov samt klarlægge, om den polske skovarbejder havde uddannelse og var ansat på danske løn- og arbejdsvilkår.

– I Danmark bør danske løn- og arbejdsvilkår samt uddannelse være udgangspunktet, og især hvis man arbejder for de danske myndigheder. Derfor optager det mig, om danske myndigheder skulle have et ansvar her, forklarer hun.

Naturstyrelsen har tidligere været i søgelyset for social dumping, hvor en række litauere klagede til 3F over, at høstede pyntegrønt til lave lønninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *