Rockwool fejrer sundhedsdag

Mandag 07. Oktober 2019 17:21 449
Rockwool i Vamdrup fejrer Danmarks Mentale Sundhedsdag sammen med deres medarbejdere. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Rockwool i Vamdrup fejrer Danmarks Mentale Sundhedsdag sammen med deres medarbejdere. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

På torsdag fejrer 516 virksomheder Danmarks Mentale Sundhedsdag sammen med deres 20.000 medarbejdere.

Rockwool i Vamdrup fejrer dagen sammen med deres medarbejdere. Rockwool har oplæg og kursus i psykisk sikkerhed.

Ledere og medarbejdere i virksomheder skal lære mere om, hvordan vi alle sammen kan være med til at mindske f.eks. stress, depression og angst.

Virksomhederne gør det på deres helt egen måde. Nogle hyrer oplægsholdere, nogle tager på udflugt og andre lukker produktionen for at holde workshop. Mange steder bliver humor og gode grin også en del af dagen, som skal motivere arbejdspladserne til at tage fat på emnet ”mental sundhed” og få talt sammen om det.

Der er nemlig stærkt behov for at gøre noget. En ny Voxmeter-rundspørge blandt erhvervsaktive fra hele landet viser, at mange af os har det svært.

I rundspørgen svarer 40,3 procent erhvervsaktive, at de har følt sig stressede eller på anden måde har haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde i løbet af det seneste år. 28,6 procent svarer desuden, at de føler, at det er svært at tale om udfordringer med mental sundhed på arbejdspladsen.

Danmarks Mentale Sundhedsdag handler netop om at lære at tale om mental sundhed på arbejdspladsen og starte en dialog om, hvordan vi alle kan være med til at skabe en hverdag med mere trivsel og mindre stress, depression og angst.

Siden juni har alle landets virksomheder kunnet søge op til 10.000 kr. til events på Danmarks Mentale Sundhedsdag. Det har været helt op til virksomhederne at bestemme, hvad deres event består af – så længe det handler om mental sundhed. Det er Velliv Foreningen, som har taget initiativ til dagen og afsat puljen på fem millioner kroner.

516 ansøgninger fra alle brancher blev godkendt af et bevillingsudvalg med deltagelse af eksperter i arbejdsmiljø. Samlet vil 20.000 medarbejdere over hele landet deltage i events om mental sundhed den 10. oktober – eller på andre dage i denne uge, oplyser initiativtageren, Velliv Foreningen.

Tags