Kolding Netavis

Regulativ kan muligvis komme trængte beboere til undsætning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Kommune mener ikke, der skal gives byggetilladelse til et nyt stort gylletankanlæg, som opføres ved den lille sidevej, Torningvej, ved Christiansfeld.

Kommunen henholder sig til, at en sådan ikke kræves, blandt andet fordi anlægget opføres i landzoneområde, og er dermed uden for kommunens rækkevidde, skriver netavisen Sebro Press.

Beboerne langs vejen mener dog noget helt andet, og det har de for længst gennem deres advokat skriftligt gjort kommunen opmærksom på, fortæller beboeres talskvinde, Anette Wolff, til Sebro Press.

Og alligevel oplever beboerne til stor forundring, at byggeriet af anlægget er i fuld gang.

Men måske slipper kommunen alligevel ikke for at tage stilling i sagen. En politisk beslutning fra 2013 kan bogstaveligt stikke en kæp i hjulet. Den forbyder nemlig kørsel med store og tunge gyllevogne uden særlig tilladelse på netop en smal vejtype, som Torningvej. Skal der køres alligevel, så er det, ifølge beslutningen, nødvendigt at søge dispensation for hver enkelt kørsel. Der kan ikke udstedes permanent dispensation.

Og det er netop udsigten til kørsel med tunge og brede gyllevogne på den smalle skolevej til og fra det nye gylleanlæg, der bekymrer beboerne ved den lille vej – kombineret med støj- og lugtgener.

Beboerne føler sig i øvrigt, som tidligere omtalt, svigtet af kommunen. De opdager nemlig først, at der var ugler i mosen, da de finder ud af, at byggeriet var i fuld gang. De er skuffet over, at kommunen ikke har reageret på en tidligere fremsendt indsigelse mod gylleanlægget – ud over, at indsigelsen var modtaget, og at den ville indgå i sagens behandling.

Sebro Press prøvede mandag, at komme i kontakt med den ansvarlige sagsbehandler i kommunen, men der blev ikke ringet tilbage.

Afslag på total aktindsigt

Beboerne ved Torningvej har søgt aktindsigt i sagen, men har fået delvis afslag. Det står Anette Wolff også helt uforstående overfor:

– Vi har helt naturligt søgt om fuld aktindsigt i sagen, men kommunen holder akter tre tilbage. Det forstår vi heller ikke, da det for os kun handler om aktindsigt i en byggesag, siger Anette Wolff.

Og hun og beboerne ved Torningvej undrer sig også over, at selv på forespørgsel har kommunen hidtil ikke villet give begrundelse for, hvorfor tre akter holdes tilbage.

– Det eneste vi har fået at vide er, at beslutningen om tilbageholdelsen er truffet 31. juli 2018, men ikke af hvem og hvorfor. Vi synes, at kommunen giver os borgere en beshandling ii sagen, de ikke kan være bekendt, siger en skuffet Anette Wolff.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *