Kolding Netavis

Programmet er klar til kulturnatten

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Kulturnatten i 2019. Foto: Ard Jongsma (Arkivfoto)

Fredag den 3. september kl. 16-24 kan du opleve den helt unikke feststemning i hele Kolding midtby, når Kolding Kulturnat igen er tilbage for fuld musik.

Der er al mulig grund til at sætte kurs mod Kolding midtby fredag den 3. september, når Kolding Kulturnat igen fylder gader og stræder med kulturoplevelser af snart sagt enhver art.

Tag bare familie og venner under armen, for der vil være underholdning for alle aldre og for enhver smag, lover projektleder for Kolding Kulturnat, Mette Fersløv Schultz.

-Som altid er programmet et spraglet kludetæppe af små og store oplevelser rundt omkring i hele midtbyen. Nyt i år er, at Dansescenen er flyttet til Banegårdspladsen, og så tager vi den nyrenoverede Borchs Gård i brug som musikscene, fortæller Mette Fersløv Schultz og fortsætter:

-Det bliver også i Borchs Gård, at borgmesteren officielt skyder Kulturnatten i gang, og her vi lukker med det anmelderroste danske sangtalent Bathsheba, der dagen før Kulturnatten giver koncert i Lille Vega i København.

Hele programmet kan ses og downloades på kolding.dk/kulturnat og Mette Fersløv Schultz anbefaler desuden, at man følger med på Kolding Kulturnats Facebookside, hvor der vil være masser af inspiration at hente.

Isskulpturfestival i Nicolai Gården

Allerede kl. 15 kan børn og deres forældre tyvstarte kulturnatten i Nicolai Gården med isskulptureventen ’Ice for Kids’. Her kan børnene lave deres egen isskulptur.

Børnene kan også komme til farvefest hos Trapholt og skabe deres yndlingsstol af halmballer ved Den Spanske Trappe, opleve Sebastian Klein på Kolding Bibliotek og prøve Kulturskolen Koldings mange musik- og billedkunsttilbud i de to popup butikker, som Kulturskolen åbner i Søndergade på Kulturnatten.

På Nicolai Plads Nord kan man finde endnu en musikscene, hvor forskellige kor og bands viser, hvad de kan i tidsrummet kl. 16-24. Programmet spænder vidt fra gospel – kom og syng med – til festlig covermusik med bl.a. Aerosmith Tribute og The Mysterious Mr. Jones, der nyfortolker David Bowie.

-Derudover vil jeg anbefale at man går på opdagelse i byen – især på Akseltorv, Torvegade og Nicolai Plads Syd, hvor en masse lokale foreninger og aktører byder velkommen og laver aktiviteter for alle. Der er både mulighed for at spille kegler og løfte jern og prøve et magisk photoshoot, fortæller Mette Fersløv Schultz.

Fakta om Kolding Kulturnat

I år er Kolding Kulturnat fredag den 3. september 2021 fra kl. 16-24. Kulturnatten er den største begivenhed i Kolding midtby og er arrangeret i et samarbejde mellem Kolding Kommune, City Kolding og lokale frivillige kræfter.

Det er kommunens kulturinstitutioner, foreninger, restauratører m.fl., der bidrager med aktiviteter på Kulturnatten og næsten alle oplevelser er gratis på Kulturnatten.

På grund af corona-situationen har det ikke været muligt at lave et trykt program. I stedet kan programmet downloades på kolding.dk/kulturnat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel