Kolding Netavis

Politikere debatterer pension og nedslidning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Karina Lorentzen (SF) og Tobias K. Jørgensen (V) debatterer pension og nedslidning. Privatfoto.

Fortæl dine politikere, om du kan arbejde, til du er 73 år. NNF og 3F byder op til debat om pension og nedslidning i Kolding den 13. marts med Karina Lorentzen (SF) og Tobias K. Jørgensen (V).

Da klokken slog tolv midnat 1. januar 2019, blev danskernes pensionsalder hævet – og den skal stige endnu mere i fremtiden. Pension og nedslidning bliver derfor et valgkampstema, og NNF og 3F byder således op til debat den 13. marts med folketingskandidaterne for Venstre og SF, Tobias K. Jørgensen og Karina Lorentzen.

– Mange 3F’ere vil blive ramt af en stigende pensionsalder. Vi har en del, som er så nedslidte, at de ikke klarer at arbejde til de fylder 60 år. Det skaber en stor ulighed, og derfor skal der handles på dette problem, som bare er blevet større af, at efterlønnen næsten er fjernet, fortæller formand for 3F i Kolding, Peter Thuesen Andersen, i en pressemeddelelse.

Paul Fruergaard Sørensen, formand i NNF Lillebælt-Fyn er enig:

– Vores medlemmer i fødevarebranchen slides hårdt af ensidige bevægelser, fx på slagterierne. Allerede i dag tager hver anden 3F’er medicin for at klare hverdagen, og en højere pensionsalder vil ramme hårdt, forklarer Paul Fruergaard Sørensen, formand i NNF Lillebælt-Fyn.

Politikere diskuterer pension og nedslidning

De to fagforeninger har derfor sat de to Kolding-kandidater Karina Lorentzen (SF) og Tobias K. Jørgensen (V) stævne for at debattere rimeligheden i en ensartet pensionsalder. For det er på Christiansborg at mulighederne ligger for at lave nogle rimelige pensionsvilkår for alle danskere.

– Forleden mødte jeg en 63-årig kvinde, der var slidt ned efter mange års rengøring på sygehuse, men som ikke kunne få førtidspension. Det er ikke værdigt, når man har slidt og slæbt i mange år. Mulighederne for at gå fra ved fysisk og psykisk nedslidning skal være bedre, ligesom der er behov for at sikre, at alle får nogle rimelige år på pension ligesom akademikerne, som lever i snit 10 år længere end ufaglærte, siger Karina Lorentzen, SF. Hun ser gerne en differentieret pensionsalder.

Karina Lorentzen og Tobias K. Jørgensen debatterer den 13. marts klokken 17-18.30 på 3F Kolding. Arrangementet er gratis, og alle med interesse i problemstillingen er velkomne til at dukke op. Forfatter Lars Olsen deltager også med et oplæg, der tager udgangspunkt i hans nye bog, som hedder ”Det forsvundne Folk.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *