Kolding Netavis

Politiet gennemfører påskekontrol

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Sædvanen tro er politiet på kontrol i påsken. Foto: politi.dk (Arkivfoto)

I påsken er politiet på udkig efter disse bilister.

Påsken forbindes for mange med ferie, hvor bilen ofte anvendes som transportmiddel. Her kan hastigheden spille en rolle, og der ses en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Derfor vil hastighedskontrollerne primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger. Derudover opretholder politiet et præventivt kontroltryk ved at gennemføre kontroller på andre vejstrækninger, oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

401 mennesker mistede livet pga. fart på de danske veje i perioden fra 2014 til 2019 (Kilde: Rådet for Sikker Trafik).

Samtidig er Påsken en højtid, hvor man mødes i festligt lag, og hvor der ofte indtages spiritus. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Selv om den generelle holdning er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke.

Politiets patruljer vil være på vejene i påsken, og ud over spirituspåvirkning vil politiet kontrollere, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin. Kampagnen kører til og med 5. april.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *