Kolding Netavis

På vej: Sikker cykelvej og renovering af Vamdrups bymidte

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Freddy Christensen (C). Foto: Bo Nielsen.

Freddy Christensen (C) – valgt af de konservative til byrådet – har fået ønskeprojekter med i 2024-budgettet.

Freddy Christensen fra Vamdrup – valgt af de konservative til Kolding Byråd – er en glad mand. Det er nemlig gennem benhårdt arbejde lykkedes for ham, at få vigtige ting med i budget 2024, som netop er til behandling i Kolding Byråd.

Det handler om etablering af en tiltrængt cykelsti langs med den stærkt befærdede Hylkedalsvej, der forbinder Vamdrup med den sydlige del af Kolding og centrum. Det betyder, at der nu snart kan cykles sikkert mellem Kolding og Vamdrup, som er de to største byer i kommunen:

-En cykelsti på strækningen fra Tankedalsvej på Rute 25 og frem til Hylkedalen betyder sikker cykelvej hele vejen mellem Kolding og Vamdrup, da der i forvejen er cykelstier mellem Vamdrup og Tankedalskrydset og igen via Hylkedalen og Seest til Kolding centrum, fortæller Freddy Christensen i en pressemeddelelse.

Penge til bymidten i Vamdrup

Og nu ser det også ud til at en længe ventet og tiltrængt renovering og modernisering af bymidten i Vamdrup også med budget 2024 er inden for rækkevidde.

Freddy Christensen fortæller, at i byrådet har afsat yderligere tre millioner kroner til projektet fra den kommunale bydelspulje. Og det betyder, der sammen med et statstilskud, øremærket til fornyelse af ”bymidter i mindre byer” på 9,3 millioner kroner, at der nu rådes over så mange midler, at arbejdet i Vamdrup kan sættes kan sættes i gang.

Freddy Christensen fortæller videre, at han er glad og tilfreds netop fordi en cykelsti langs den stærkt befærdede Hylkedalsvej og renoveringen af bymidten i Vamdrup var mærkesager i hans valgkampagne forud for det seneste kommunalvalg, og fordi de kommunale penge til de to projekter er kommet på banen i forhandlingerne om budgetter efter direkte ønsker fra ham.

Det var et stort flertal i byrådet, der stemte for budget 2024. 23 uf af byrådets 25 medlemmer stemte for. Kun Dansk Folkeparti stemte imod.

Budgettet skal andenbehandles på byrådsmødet tirsdag 26. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel