Kolding Netavis

På denne dato åbner Forskudsopgørelsen 2023

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Skattestyrelsen åbner snart for forskudsopgørelsen. Her får godt 5,3 mio. borgere mulighed for at rette i deres forventede indtægter og fradrag for 2023, så grundlaget for privatøkonomien kommer på plads.

Den 15. november åbner Skattestyrelsen forskudsopgørelsen for 2023. Fra den dato kan godt 5,3 mio. borgere rette deres oplysninger i TastSelv på skat.dk, hvis de har oplevet ændringer i deres hverdag eller økonomi det seneste år fx i lønindkomst, kørsel eller køb og salg af bolig. Ved at rette forskudsopgørelsen, så den afspejler de økonomiske forventninger for 2023, har man gavn af sine fradrag løbende og betaler den rigtige skat.

-Det er god fornuft at tjekke, om oplysningerne, der står i forskudsopgørelsen, matcher de forventninger, man selv har for 2023. Står din løn og dine fradrag rigtigt? Ikke alene har det krone og ørebetydning, hver gang man får løn næste år, men det er også vejen til at undgå ubehagelige overraskelser, når årsopgørelsen kommer, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Når borgerne får adgang til næste års forskudsopgørelse den 15. november, står der allerede en del oplysninger som fx løn, kørsel og rentefradrag. De oplysninger stammer fra det seneste års årsopgørelse og fra forskudsopgørelsen 2022, hvis borgeren selv har været inde og lave ændringer.

Da oplysningerne danner grundlaget for det kommende års skattebetaling, er det vigtigt, at borgerne tjekker dem og sikrer sig, at alt er korrekt.

Fakta

Der er særlig grund til at være opmærksom på forskudsopgørelsen for 2023, hvis man det seneste år:

-har fået nyt job eller er gået op/ned i løn
-har hjemmearbejdsdage
-har købt eller solgt en bolig
-har ændringer i boliglånet
-har skiftet indtægtstype, fx skiftet fra løn til dagpenge eller omvendt
-har ændring i overskud af egen virksomhed, eller hvis virksomheden er lukket

Læs mere på skat.dk/forskud

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel