Overraskelse ved viadukten i Vamdrup

Søndag 01. December 2019 18:51 1094
Børn og voksne under viadukten med Vojens Brass Band i front. Foto: Vamdrup Byforum. Børn og voksne under viadukten med Vojens Brass Band i front. Foto: Vamdrup Byforum.

Traditionen tro blev juletræet lørdag tændt på Torvet i Vamdrup.

Forinden var julemanden blevet vækket i gården bag Trim Service i Østergade. Herefter gik børn og voksne gennem gaden til Torvet. Forrest i rækkerne var Vojens Brass Band, der sørgede for at skabe julestemning med deres musik.

Ved broen under jernbanen i Østergade ventede der en overraskelse. Umiddelbart før optoget nåede viadukten blev der tændt farvet lys under hele jernbanebroen. Lyset skiftede langsomt farve undervejs, så publikum havde mulighed for at opleve hele regnbuens udvalg, mens de gik forbi mod Torvet.

Projektet med forskønnende belysning under viadukten i Østergade har været undervejs gennem flere år, forklarer formand for Vamdrup Byforum Helge Paulin i en pressemeddelelse.

- Først havde Vamdrup Byforum en lang forhandling med Banedanmark, der ejer jernbanebroen. Der skulle være sikkerhed for, at installationen ikke påvirkede drift af den elektriske jernbane. Herudover har vi måttet tage hensyn til trafiksikkerhed samt drift og vedligehold af systemet. Alt dette har tilsammen krævet en stor indsats fra Vamdrup Byforum. Undervejs har vi kunnet gøre brug af erfaringer fra såvel Bramming og Vojens, hvor man på det seneste også har kunnet udsmykke jernbanebroer med forskønnende belysning. Samtidig har vi kunnet trække på en kompetent lokal elinstallatør, der har ydet en stor indsats for at sikre rettidig udførelse af arbejdet, nævner Helge Paulin.

Installationen er på nuværende tidspunkt sat op med et standardprogram, der langsomt skifter farven med visse intervaller. Men i systemet indgår en styring, der muliggør at sætte farven efter forskellige lejligheder f.eks. rød til jul eller gul til påske. Så man kan med rette sige, at Vamdrup Byforum bogstavelig talt maler byen rød til jul fremover. Endvidere bliver det muligt at kontrollere farve på lyset under broen fra en computer i Vamdrup Kino. På denne måde kan farver på Kinotorvet og i viadukten afstemmes efter hinanden og medvirke til visuelt at binde Torvet og Kinotorvet sammen. Man kan også skabe særlige stemninger i forbindelse med præsentation af film i Vamdrup Kino, forklarer Helge Paulin.

Forskønnende belysning under jernbanebroen har sammen med styring fra Vamdrup Kino kostet 147.300 kr. Midler er hentet fra Centerbypuljen i Kolding Kommune, der yder økonomisk støtte til lokale initiativer i kommunen.

Tags

Billedgalleri