Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

To af de populære nødbehandlere ved deres nye udvidede udstyr til medicinsk behandling ved livstruende sygdom. Til venstre brandmand Kenneth Munk Kock og til højre indsatsleder og holdleder, Steen Christensen. Begge TrekantBrand’s station Vamdrup. Foto: Svend Erik Matthias-Brodersen/Sebro Press. To af de populære nødbehandlere ved deres nye udvidede udstyr til medicinsk behandling ved livstruende sygdom. Til venstre brandmand Kenneth Munk Kock og til højre indsatsleder og holdleder, Steen Christensen. Begge TrekantBrand’s station Vamdrup. Foto: Svend Erik Matthias-Brodersen/Sebro Press.

Nødbehandlerne får udvidede kompetencer

Skrevet af  Onsdag 22. August 2018 | 04:50

Udvidede kompetencer hos Vamdrups nødbehandlere sikrer mere tryghed blandt borgerne.

Borgerne i Vamdrup og nærmeste omegn kan nu føle sig endnu mere trygge ved at have en lokal akutenhed med nødbehandlere klar til at rykke ud fra den lokale brandstation med øjeblikkelig hjælp døgnet rundt.

Regionens præhospitale sektion har nemlig ud udvist den store anerkendelse og respekt for det brandmændene i Vamdrup hidtil har ydet ved at udvide deres kompetencer på sygdomsområdet. betydeligt. Det skriver netavisen Sebro Press.

Ud over det de allerede hidtil har måttet hjælpe med, når det handler om hurtig indgriben ved livstruende akut sygdom eller ved ulykker, så må de nu også medicinsk førstebehandle ved flere sygdomme - eksempelvis sukkersygepatienter og allergier, der rammes af livstruende tilfælde.

Nye kompetencer trådte i kraft i weekenden

De nye kompetencer for nødbehandlerne trådte i kraft lørdag fra det tidspunkt, hvor nødbehandlerne havde afsluttet et kursus under ledelse af en paramediciner fra Ambulance Syd i brugen af de nye udvidede behandlingsformer.

Hidtil har nødbehandlerne i Vamdrup måttet yde førstehjælp indtil ambulancen og eventuelt lægebil kom frem ved hjerteproblemer - herunder hjertestop, standse blødninger, lægger halskrave og foretage udsugning med henblik på at undgå kvælning. Og må de altså også medicinsk behandle.

Nødbehandlerne i Vamdrup er yderst populære blandt borgerne. Det er alle brandmænd og tilknyttet TrekantBrand’s station i Vamdrup.

Nødbehandler-ordningen i Vamdrup er unik. Der rykkes ud med akutenheden samtidig med der via 112 tilkaldes ambulance, men på grund af relativt korte afstande i lokalområdet er nødbehandlerne meget hurtigt fremme med hjælpen. Ambulancen kommer nemlig typisk kommer fra Kolding eller Vejen.

Og netop nødbehandlernes hurtig indsats har reddet liv – også her 2018! I alt har der været bud efter dem 140 gange i løbet af i år.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« April 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30