Kolding Netavis

Navn klar til “Nyt OUH”

Det nye universitetshospital i Odense står færdig engang i 2023. Foto: Region Syddanmark.

Region Syddanmarks nye universitetshospital, der lige nu er ved at blive opført i den sydlige del af Odense, kommer til at hedde Odense Universitetshospital. Det besluttede et enigt syddansk regionsråd på regionsrådsmødet mandag.

Når Region Syddanmarks nye universitetshospital står færdig engang i 2023, og patienter og medarbejdere flytter fra det nuværende sygehus i Odense centrum og ud i Danmarks største nybyggede sygehus, flytter også navnet Odense Universitetshospital med.

Det besluttede et enigt regionsråd på regionsrådsmødet i dag, mandag.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger:

-Odense Universitetshospital er veletableret som navn på ét af landets fire store universitetshospitaler. Ved at videreføre navnet vil vi sende et signal til borgere, patienter, medarbejdere og pårørende om, at det her er det gode sygehus, som de kender og er trygge ved. Samtidig er det vores fortsatte ambition at skabe et universitetshospital, der kan måle sig med de bedste i Europa, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Nyt OUH forsat navnet for byggeprojektet

Det nye universitetshospital i Odense har hidtil gået under navnet Nyt OUH, og det navn bliver fastholdt som betegnelse for selve byggeriet i hele byggefasen. Det er et etableret navn for byggeprojektet i offentligheden, og navnet indgår også i en række formelle sammenhænge – for eksempel i kontrakter med entreprenører.

Odense Universitetshospital vil gradvist erstatte navnet Nyt OUH som betegnelse for det nye sygehus. Det vil efterhånden ske på hjemmesider, sociale medier, skiltning i området og andre relevante steder.

Det er for eksempel planen at nedlægge byggeprojektets hjemmeside www.nytouh.dk som en selvstændig hjemmeside og i stedet indarbejde den som en del af www.ouh.dk. Det er planen, at det skal ske først i 2022.

Byggeriet skrider godt fremad

Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, siger:

-Byggeriet af det nye universitetshospital skrider godt fremad. Selve byggeriet har været i gang i knap to år, og bygningerne er langt de fleste steder oppe i fuld højde og mange steder er man ved at montere facader. Lige nu er det nemt at fornemme konturerne af dette kæmpestore nye sygehus, som det kommer til at se ud, når det står færdigt.

Alle interesserede har mulighed for at studere byggeriet af Danmarks største nybyggede sygehus på nærmeste hold, når Region Syddanmark inviterer til åbent hus søndag den 19. september.

Tagget med:
Del denne artikel