Kolding Netavis

Kulturnatten: Årets klimahelt kåret og galleri udfordrer nysgerrigheden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Mogens Leander og Nina Maria Sestoft her ved Galleri Leander. Foto: BlumePress.

Fredag klokken 16 startede dette års “Kulturnatten” i Kolding.

Borgmester Jørn Pedersen (V) fik med en tale sat gang i “Kulturnatten” 2021. Åbningen fandt sted i den nyrenoverede Borchs Gård.

Under Kulturnatten kan besøgende også fat udfordret deres nysgerrighed. Det sker med en udstilling hos Galleri Leander. I Katrinegade vækkes det ukendte og drømme i denne udstilling. Her møder man Mogens Leander og Nina Maria Sestoft fra Galleri Leander.

Årets klimahelt

For fjerde gang kårede Kolding Kommune en lokal ildsjæl som årets klimahelt.

Valget faldt i år på købmand Espen Juul Sørensen for hans samarbejde med Kolding Madhjælp, der mindsker butikkens madspild og samtidig donerer overskudsmad til kommunens trængte borgere.

Ligeledes donerer Espen Juul Sørensen frugt og grønt fra butikken til Koldings fælles køleskab drevet af Food Reformers i Riberdyb 10, som alle byens borgere har mulighed for at tage mad fra.

-Espen Juul Sørensen er i sandhed en mand, der tager ansvar for sit lokalsamfund. Udover at skåne miljøet for en masse madspild, så formår han også at løfte en social dagsorden, for dem, der har allermest brug for det. Rema1000 på Sydbanegade har også et tæt samarbejde med vores jobcenter, hvor mennesker på kanten af arbejdsmarkedet får en chance bag kassen i butikken. Netop derfor er det et enigt udvalg, der peger på Espen som årets klimahelt, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh.

Der sker mange ting til Kulturnatten. Der er musik, butikkerne har længe åbent og ved 21-tiden sørger Husted Dans for dans på Banegårdspladsen.

Kulturnatten slutter klokken 24.

Se billederne nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel