Kolding Netavis

Kommunen fastholder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Politikerne i Kolding har besluttet, at det oprindelige projekt omhandlende kloakering og forskønnelse på Storegade i Lunderskov fastholdes.

Det betyder, at politikerne har afvist indsigelsen fra Lunderskov Handels-, Håndværkerforening og Industriforening. Sagen har været behandlet i udvalget for Teknik og klima. Og beslutningen er endegyldigt, fortæller landskabsarkitekt Thomas E. D. Thinghuus fra Kolding Kommune.

Sagen skal ikke videre til økonomiudvalget og byrådet, skriver Sebro Press.

Som tidligere omtalt medførte indsigelsen fra handels-, håndværker- og industriforeningen, at det oprindelige projekt blev sendt hjørnespark, og at der sideløbende i forvaltningen blev udarbejdet et alternativt forslag, som i større udstrækning tilgodeså foreningens ønsker.

Handels-, håndværker og Industriforeningen ønskede flere parkeringspladser i Storegade, som er byens hovedgade.

Men det er altså nu afvist.

Begrundelsen er blandt andet at, flere parkeringspladser vil gå ud over den grønne forskønnelse og dermed også over helheden i projektet.

Egentligt skulle realiseringen af det store samlede kloak- og forskønnelsesprojekt i Lunderskov havde været sat i gang allerede her i sommer, men indsigelsen har medført, at udvalget har besluttet at udskyde arbejdet til 2019. Begrundelsen er, at hermed vil borgerne blive generet mindst muligt af de omfattende opgravninger og omlægninger.

Projektet i Lunderskov, som nu realiseres, er blevet til gennem et samarbejde mellem Lunderskov Lokalråd, Kolding Kommune og Blue Kolding. Og så har det også været en tur gennem en borgerhøring.

Forskønnelsen på Storegade udføres i forbindelse med en total renovering af hele kloaksystemet i byen, hvor hovedformålet er at skille overfladefladet (regnvandet) fra spildevandet. Formålet med forskønnelsen på Storegade er, at gøre den kønnere og behagelige at færdes på.

Projektet udføres, som nævnt, i tæt samspil mellem Kolding Kommune og Blue Kolding, og omfatter af hele strækningen på Storegade fra Torvet ved banegården i øst til Iver Dahlsvej i vest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *