Kolding Netavis

Klumme: Respekter valgplakaternes betydning

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Vibeke Henriksen. Privatfoto.

Klumme af forfatter og klummeskribent Vibeke Henriksen, Kolding.

I disse dage bliver bybilledet fyldt med valgplakater, da politikerne kæmper om vælgernes gunst op til det kommende Europa-parlamentsvalg.

Jeg synes, det er fantastisk at opleve disse uger, hvor valgplakaterne pryder gaderne. Det minder mig om vores demokrati og den indflydelse, vores borgere har. Jeg syntes, at det er vigtigt at værne om denne rettighed, da det ikke er noget, der bør tages for givet.

Desværre ser vi også en stigning i vandalisme mod disse plakater, hvor folk ødelægger dem ved at rive dem ned, male dem til eller på anden vis skade dem. Jeg synes det er dybt frustrerende at se, at nogle mennesker ikke respekterer demokratiets spilleregler og forsøger at sabotere en fair valgkamp ved at ødelægge valgplakater.

Der er ingen tvivl om, at politiske valgplakater spiller en vigtig rolle i vores demokratiske proces, da de giver kandidaterne mulighed for at kommunikere deres politiske budskab og visioner til vælgerne. Derfor er det afgørende, at vi respekterer valgplakaternes betydning og ikke ødelægger dem som et forsøg på at påvirke valget på en uetisk måde.

Valgplakater er en del af vores demokratiske kultur, og det er vigtigt, at vi alle respekterer hinandens ret til at præsentere deres synspunkter og holdninger på en fredelig og respektfuld måde.

Hvis vi begynder at ødelægge valgplakater og forhindre politiske kandidater i at kommunikere deres budskaber, underminerer vi ikke kun demokratiet, men også vores egen ret til at udtrykke vores meninger frit. Hvis man er uenig med en politikers holdninger eller handlinger, er der andre måder at give udtryk for det på. Man kan f.eks. deltage i debatter, skrive læserbreve eller stemme på en anden kandidat ved valget.

At ødelægge valgplakater er ikke kun ulovligt, det er også en ufrugtbar og usaglig måde at udtrykke sin utilfredshed på.

Derfor opfordrer jeg alle borgere til at tænke sig om en ekstra gang, før de begår hærværk mod valgplakater. Lad os i stedet engagere os i en konstruktiv dialog med politikerne, lytte til deres synspunkter og deltage aktivt i valget.

Så næste gang du ser en valgplakat, så husk på, at den repræsenterer demokratiets grundlæggende værdier og rettigheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel