Kolding Netavis

Involver familierne og netværk: De har brugbar viden

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Læserbrev af Iben Lehmann Rasmussen (SF), byrådskandidat, Vestervang 27, 6000 Kolding.

Det gør stort indtryk, når mennesker fortæller deres personlig historie. Og forældres beskrivelse af, hvordan de oplever deres voksne handicappede børns flytning til egen bolig har gjort indtryk.

Det har i hvert fald fået mig til at spekulere over, hvordan man kan opbygge en anden metode. En metode, hvor man i højere grad inddrager den unge og den viden forældre og netværk har.

Ud over den unge og forældrene kunne det være en aflastningsfamilie, skole og arbejdssted, således at botilbuddet og den hjælp, der tilbydes passer til den unge og de forudsætninger den enkelte har.

Jeg har derfor tænkt på, om man ikke kunne bruge den metode, som man bruger i forhold til udsatte unge, hvor der er behov for en særlig og koordineret indsats.

I projektet Tværfagligt Unge-Samarbejd (TUS), mødes familien/barnet/den unge samt alle relevante aktører med det formål at de professionelle i samarbejdet bygger videres på hinanden viden og koordinerer oplysningerne for at sikre, at indsatsen over for barnet/den unge/familien er helhedsorienteret og på den måde opnå størst mulig effekt.

Det er i det fællesskab, vi kan finde styrkerne.

Ved denne metode sikres en inddragelse af såvel barnet/den unge og familien sammen med de professionelle. Og det forum mangler vi i høj grad – også når det gælder handicappede og det specialiserede socialområde.

Jeg synes, at Kolding kommunes forvaltninger skal være langt bedre til at lære af hinanden og komme væk fra silotænkningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *