Kolding Netavis

Her er syddanskernes had-kærligheds-forhold til pizza toppings

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pizza toppings er og har altid været et emne, der har skabt store diskussioner ved middagsbordet. Pressefoto.

Pizza toppings er og har altid været et emne, der har skabt store diskussioner ved middagsbordet. Om man er til ananas, kebab, kartofler eller noget helt fjerde er meget forskelligt. Syddanskerne har talt.

I YouGov-undersøgelsen foretaget i sommeren 2022 for Ooni, har syddanskerne givet deres mening til kende, når det kommer til pizza toppings.

Hvad end du skal samle familien om middagsbordet eller får gæster på besøg i weekenden, så taler resultaterne sit klare sprog om syddanskernes præferencer – og ananas er ikke den mest upopulære.

Disse toppings gør dig populær i Region Syddanmark

I Finland vil man have kogt skinke. I Sverige vil man have Kebab. Men hvad skal man egentlig have på sin pizza, hvis man vil have succes i Syddanmark? Her er det den friske mozzarella, der har overtaget førstepladsen blandt de mest foretrukne toppings. Ud fra undersøgelsen er der lavet en liste over de fem toppings, der vil gøre dig til den bedste pizzaiolo i Region Syddanmark.

  1. Frisk Mozzarella (39%)

2. Pepperoni (37%)

3. Kebab (34%)

4. Parmaskinke (30%)

5. Kogt Skinke (19%)

Hold dig fra ansjoser og laks

Ananas har længe vakt forargelse blandt pizzaelskere, der har set ondt mod den velkendte Hawaiipizza.

Men undersøgelsen blandt syddanskerne viser, at ansjoser er markant mere upopulære på pizzaen. Hele 45% af syddanskerne udtrykker modstand mod ansjoser på pizza, mens hver fjerde syddansker har det på samme måde med laks som topping. Begge toppings er at finde i top-3 over det mest upopulære.

Her må de dog se sig slået af den svenske pizzatradition med Banan & Karry, som 47% af syddanskerne ikke vil spise. Der kan altså være drøje hug på vej, hvis du smider ansjoser, laks eller banan & karry på weekendens pizza.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel