Kolding Netavis

Guidet tur: Helt vildt på Skamlingsbanken lige nu

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Orkideen Skovgøgelilje er en af de planter, som vokser i det nye vilde område ved mindestøtten på toppen af Skamlingsbanken. Foto: kolding.dk.

Oplev hvordan den vilde natur bogstaveligt talt vokser op gennem plænen tæt ved mindestøtten på Skamlingsbanken, når Naturpark Lillebælt og Kolding Kommune inviterer på en guidet tur hen over højderyggen.

Med udsigt til Naturpark Lillebælt fortælles Skamlingsbankens vilde historier om Skovgøgeliljen, Mælkeurten og Hjertegræs. Tidligere blev de fine sjældenheder sat tilbage af plæneklipperen, men nu får de alle lov til at blomstre til glæde for blandt andet den sjældne lille blåhatjordbi med de lyserøde bukser, som kun fouragerer i Blåhat.

– Når man oplever vores uplejede område på toppen af Skamlingsbanken, kan man i høj grad tale om, at det summer af sol over engen. Det kan deltagerne på turen glæde sig til, fortæller projektleder Mette List fra Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Da et område ved mindestøtten blev fredet fra regelmæssig græsklipning sidste år, var det egentlig et eksperiment. Men resultatet har været så opmuntrende, at Kolding Kommune i år har udvidet fredningen med et vildt areal ved talerstolen på Højskamlingen.

– Skamlingsbanken rummer en artsrigdom, hvad angår planter og insekter, som man kun finder ganske få steder i Danmark. I de nye vilde områder på toppen af Skamlingsbanken kan vi på et koncentreret område vise en del af rigdommen, men turen byder naturligvis også på en smuk travetur ud i det gamle græsningslandskab med storslåede udsigter og gode fortællinger om natur, naturpleje og planerne for Skamlingsbanken, siger Mette List.

Turen starter kl. 17.30 ved mindestøtten og varer cirka halvanden time. Du kan parkere på P-pladsen Skamlingvejen 123, 6093 Sjølund. Turen er gratis og tilmelding er ikke nødvendigt, men du er velkommen til registrere dig på naturparkens hjemmeside.

Turledere på turen er botaniker Bent Vestergaard Petersen, projektleder Mette List og naturvejleder Birgitte Braa Andresen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *