Kolding Netavis

Glæde på IBA: Her vil mange gerne studere efter sommerferien

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: IBA.

Hvad skal jeg gå i gang med, når sommerferien er forbi?

Det spørgsmål har mange unge tumlet med de seneste dage, og det betyder, at der har været travlhed på hos IBA Erhvervsakademi Kolding. På optagskontoret er det nemlig strømmet ind med ansøgninger, før fristen via den koordinerede tilmelding løb ud den 5. juli klokken 12.

Nu er bunken af ansøgninger talt sammen, og den viser et flot resultat. Igen i år har IBA nemlig rekordmange ansøgere fra danske studerende.

1020 har sendt deres ansøgning til erhvervsakademiet i Havneparken 1. De vil gerne studere Markedsføringsøkonom, IT-arkitektur, E-handel eller en af de andre fuldtidsuddannelser, som udbydes på IBA, som har både merkantile og tekniske uddannelser.

489 har tilmed sat sit kryds ved IBA som deres 1. prioritet. Antallet overgår dermed niveauet fra de foregående år, hvilket glæder prorektor Jeanette Lemmergaard.

-Vi glæder os til at tage imod alle, der har søgt ind på IBA. Og når flere og flere vælger os som deres 1. prioritet, så fortæller det mig, at vi har de rette varer på hylderne, siger hun i en pressemeddelelse.

Mange vil studere online

Tidligere udbød IBA også flere af sine fuldtidsuddannelser på engelsk, men den mulighed valgte et politisk flertal af sløjfe for at spare S.U. til udlændinge.

Beslutningen satte skub i nye initiativer hos IBA, hvor flere uddannelser i dag udbydes som dansksproget online-undervisning.

Og denne fleksible mulighed er interessant for mange, der gerne vil tage en videregående uddannelse uden at skulle møde fysisk frem. Online-tilbuddene er en medvirkende årsag til, at antallet af danske ansøgninger sætter rekord på IBA.

-Vi er fortsat kede af, at man politisk har fjernet de engelsksprogede studiepladser. For vi er meget optaget af vores internationale profil, fordi vi tror, det gavner de studerende. Derfor har vi blandt andet praktikpladser i udlandet, studieture og internationale samarbejder på kryds og tværs. Men hvis politikerne nu igen får lyst til at oprette flere studiepladser til udlændinge, så tager vi meget gerne imod dem, slutter Jeanette Lemmergaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel