Fredag, 18. oktober 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Den unikke udsmykning på Storegade kan efter planen afsluttes en gang henover efteråret. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press. Den unikke udsmykning på Storegade kan efter planen afsluttes en gang henover efteråret. Foto: Svend Erik Brodersen/Sebro Press.

Forskønnelsen er i gang

Skrevet af  31-05-2019- 05:36:45

Forskønnelsen af Storegade i Lunderskov er i gang.

Arbejdet udføres helt som lovet og bebudet fra kommunen lige i kølvandet af det igangværende omfattende kloakeringsarbejde, skriver netavisen Sebro Press:

- Vi er gået i gang med den del af projektet på Storegade, der sammen med Blue Kolding, handler om både forskønnelse og separat afledning af det såkaldte overfladevand, fortæller manden bag den del, som hedder forskønnelse af byens hovedgade, landskabsarkitekt hos Kolding Kommune, Thomas Thinghuus, til netavisen Sebro Press.

Og forskønnelsen på Storegade handler om et projekt, som man af forskellige årsager sidste efterår valgte at skyde til hjørnespark. Blandt andet for at skåne byens borgere for generende opgravninger hen over vinterhalvåret.

Dekorativt

Thomas Thinghuus fortæller, det der nu laves i Lunderskov, hidtil kun kendes fra ganske få andre steder i landet. Blandt andet fra Frederiksberg i København.

Det handler kort for fortalt om at gøre det praktiske og nødvendige dekorativt. Det vil man gøre ved at føre overfladevandet, der blandt andet kommer fra byens hustage, synligt ned gennem Storegade i stedet for traditionelt at grave rør ned i jorden:

- Vi laver vi en synlig rende i den nordlige side af gaden, hvortil nedløbene fra byen tage tilsluttes. Det er så meningen, at vandet frit skal løbe synligt ned gennem gaden for i den vestlige ende at blive tilsluttet den nye separate regnvands ledning, i jorden, som går til Møllesøen, fortæller Thomas Thinghuus.

Storegade bliver smallere

Ned gennem Storegade vil der blive lavet dekorative beder. Indimellem bedene vil der blive anlagt parkeringsbåse. Projektet medfører også, at Storegade bliver lidt smallere for kørende trafik.

- Under bedene laver vi små vanddepoter, så planterne også i en tid uden regnvand fra oven kan få det vand, de har behov for. Og beplantningen vil blive udført med stauder varieret, så der vil være noget smukt at se på i hele vækstperioden, fortæller Thomas Thinghuus.

Ja, selv dækslerne til vanddepoterne bliver i farver og udsmykket med Lunderskov Kommunes gamle vartegn, isfuglen.

Thomas Thinghuus fortæller, at Blue Koldings store kloakeringsarbejde helt holder tidsplanen. Og fortsætter - det som forventet - så vil den unikke udsmykning på Storegade kunne afsluttes som planlagt en gang henover efteråret.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2018 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30