Kolding Netavis

Forfatter besøger Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Litteratur6000 får besøg af forfatteren.

Forfatter Eva Tind besøger Litteratur6000 torsdag den 17. september på Kolding Bibliotek for at fortælle om sin seneste roman, ”Ophav” fra 2019, som var nomineret til DR Romanprisen 2020. Arrangementet, der blev udskudt til september på grund af Covid 19, afholdes to gange samme dag, og man kan vælge at deltage enten klokken 16, eller klokken 19.

Eva Tind er født i 1974 og har gjort sig bemærket på forskellige felter: som billedkunstner, som filmmager og som forfatter af både lyrik og romaner – og er egentlig uddannet arkitekt. Og som hjemmehørende i to forskellige verdener og kulturer. Hun er født i Korea men bortadopteret som ganske lille til en dansk familie.

Sin barndom i 70’ernes Jylland har hun skildret i romanen ”Rosenvej”. Hun er opvokset i Låsby i Jylland og genså først som 21-årlig sit oprindelsesland, hvor hun mødte sine biologiske koreanske forældre. Denne splittelse har efterladt et dybt sår i hende, og det er det gennemgående tema i hendes forfatterskab. Både digtene i debutsamlingen Do fra 2009 og ”Eva + Adolf” to år senere kredser om identitetsproblematik, om at høre til i to meget forskellige verdener, om at søge efter den man er. Hele forfatterskabet kredser om disse problemer og om tilfældighedsprincipper i et forsøg på at nedbryde tabuer om race og oprindelse.

Romanen ”Ophav” handler om tre personer, en mor, en far og deres datter, der alle på hver sin måde bliver forladt af deres nærmeste. Moderen forlader sin mand og sit barn for at realisere sig selv i et andet land, og romanen handler også om konsekvenserne af kompromisløs kunstnerisk skaben. ”Ophav” er endnu en afsøgning af identitetsdannelse og familiebånd på trods og på tværs af kontinenter.

Eva Tind blev i 2015 tildelt Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat, og året efter modtog hun Otto Rungsted forfatterlegat. Allerede med debutdigtsamlingen blev hun belønnet med Klaus Rifbjergs debutantpris for lyrik af Det Danske Akademi.

Billetter til arrangementet købes via www.litteratur6000kolding.dk og medlemmer af Litteratur6000 får rabat. Arrangementet foregår klokken 16-17.30 og 19-20.30 på Kolding Bibliotek.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel