Kolding Netavis

Mungo Park: Varm op til EU-valget

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Du kan varme op til EU-valget med forestillingen HVA SÅ EUROPA.

For en kort periode er det igen muligt at opleve den anmelderroste forestilling HVA SÅ EUROPA og fordi valget til Europa-parlamentet er nært forestående, inviterer Mungo Park Kolding i den anledning til to aftener, hvor teater møder virkelighed.

Mandag den 6. maj klokken 19 holder Christel Schaldemose, mangeårigt medlem af Europa-parlamentet, pre-talk før forestillingen. Her vil hun fortælle om det europæiske fællesskab og hvordan hun har oplevet Europa og resten af verden udvikle sig i de 12 år, hun har siddet i Parlamentet.

Tirsdag d. 7. maj klokken 16.30-19.00 afholdes oplæg og debat under overskriften ”Hvor skal Europa hen?”. Eftermiddagen starter med oplæg af professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Derek Beach. Han vil sætte Europa-parlamentet ind i en dansk kontekst og gøre dét, der for mange forekommer som en fjern og svær størrelse, mere håndgribeligt.

Oplægget vil handle om, hvad Europa-parlamentet er, hvilken rolle det har i EU-systemet, og hvad repræsentanterne, som vi stemmer på, egentligt laver. Efter Derek Beachs oplæg er der EU-debat, hvor spørgsmål fra publikum er velkomne. Arrangementet er gratis og afholdes i samarbejde med DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet) og EuropaNU – Folkeuniversitetets Europaoplysning. Tilmelding via Folkeuniversitetets website.

Forestillingen HVA SÅ EUROPA kan opleves d. 6.-8. maj, alle dage kl. 19.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel