Kolding Netavis

Flere ungdomsboliger i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Det markante orange byggeri med ungdomsboliger i Design City i Kolding Åpark får en tilbygning med 61 nye ungdoms- og familieboliger. Efter planen er de nye lejligheder klar til indflytning til semesterstart i september 2020.

Siden 2007 er antallet af studerende i Kolding steget med en tredjedel. Det øger behovet for ungdomsboliger i byen og derfor giver Kommunens Plan-, Bolig- og Miljøudvalg grønt lys til, at boligorganisationen Alfabo kan udvide ungdomsboligerne i Kolding Åpark med 61 nye boliger. Byggeriet kommer til at koste 75 mio. kr. og får et lovpligtigt grundkapitalindskud fra Kommunen på ca. 7,5 mio.kr.

Den nye tilbygning bliver et selvstændigt tårn i ni etager og kommer til at rumme 38 etværelses, 18 toværelses og 5 fireværelses boliger.

– Vi vil gerne være en attraktiv studieby, og så er det helt afgørende, at vi kan tilbyde en bred vifte af boliger til de studerende med en god beliggenhed, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh.

Design City er en del af campus-området i Kolding, hvor Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, VUC og HF og snart også IBA Erhvervsakademi er placeret.

I de seneste fem år er der bygget knap 300 ungdomsboliger i Koldings campus-område og flere er på vej. Ud over tilbygningen til Alfabos ungdomsboliger i Design City, bygger AAB/Bovia lige nu 94 nye ungdomsboliger tæt på IBA Erhvervsakademi.

Unik opvarmning af de nye ungdomsboliger

Det er ikke kun den orange farve på det eksisterende ungdomsbolig-byggeri i Design City, der får byggeriet til at skille sig ud. BlueKolding, kommunens spildevandsselskab, vandt tilbage i 2017 en Danish Design Award for at udvikle en løsning, hvor de 83 ungdomsboliger bliver opvarmet med energien fra spildevand. Verdens eneste boligbyggeri med spildevand som varmekilde bliver med andre ord endnu større, når de 61 nye lejligheder også bliver opvarmet med samme teknologi.

BlueKolding er desuden indstillet til Energy Globe Award 2019 for løsningen. Energy Globe Award er verdens mest præstigefyldte pris for bæredygtighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel