Kolding Netavis

Falck-chef skal lede det ny Vejle Brandvæsen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Thomas Dietz er ansat som beredskabschef for det nye Vejle Brandvæsen. Pressefoto.

Vejle Kommune har ansat Thomas Dietz som beredskabschef for det nye Vejle Brandvæsen, som skal stå klar 1. januar 2022.

Det er en erfaren beredskabschef, som nu skal stå i spidsen for den store opgave at opbygge et helt nyt Vejle Brandvæsen, oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse. Thomas Dietz kommer fra et job som brandchef i Falck Vest – Aarhus og Randers, hvor han har været driftsansvarlig for Falcks brandvæsener i Jylland og på Fyn, som bl.a. omfatter 97 brandstationer og et uddannelsescenter.

Thomas Dietz, der er 51 år, har bl.a. haft ansvaret for en turnaround af alle Falcks samlede brandforretninger i Danmark. Blandt de vigtigste resultater er skabelsen af én samlet brandledelse og ét driftsområde i Vest med fælles kultur og værdigrundlag og sammenlægning af to brandvagtscentraler til én brandvagtscentral i Aalborg.

Den nye beredskabschef har arbejdet i Falck i 28 år og har siden 1999 været ansat i en række chefjob. Han er oprindelig uddannet brandmand, og har siden taget lederuddannelse og videreuddannet sig, bl.a. med en diplomuddannelse i ledelse.

Michael Sloth, direktør for Teknik & Miljø, glæder sig til samarbejdet med den nye beredskabschef:

– Det er en spændende, men også udfordrende opgave at skulle opbygge et helt nyt beredskab. Med Thomas Dietz får vi en beredskabschef, der er dybt inde i området, og som har mange års erfaring med ledelse, kommunikation, motivation og opbygning og udvikling af nye organisationer, fortæller Michael Sloth.

Thomas Dietz ser frem til at være med til at skabe et helt nyt brandvæsen.

– Jeg glæder mig rigtig meget til sammen med en række kommende medarbejdere hos Vejle Brandvæsen at skulle opbygge og drive et robust, handlekraftigt, udviklingsorienteret og borgernært brandvæsen i Vejle Kommune, siger Thomas Dietz.

Thomas Dietz er gift og sammen har de to børn. Fritiden går med familie og venner, hus og have i Hasselager, løbeture, skolebestyrelsesarbejder, og så er han aktiv i erhvervsnetværket i Aarhus.

Vejle udtræder af samarbejdet med Trekantbrand fra årsskiftet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *