DM i Skills 2020 skudt i gang

Torsdag 16. Januar 2020 18:29 369
Foto: Saint-Gobain Denmark A/S. Foto: Saint-Gobain Denmark A/S.

Fremtidens håndværkere er unge, der vil det gode håndværk.

Klavs Eske, kommerciel direktør hos Saint-Gobain Denmark (hvor Isover i Vamdrup hører under, red.) og direktør i den Saint-Gobain ejede virksomhed Weber Danmark, var til stede, da DM i Skills 2020 blev skudt i gang i Bella Center torsdag formiddag. Det er mere end 10 år siden, at Saint-Gobain koncernen i Danmark for første gang engagerede sig i DM i Skills som sponsor og materialeleverandør, og det har været en tradition lige siden. Og det er ifølge Klavs Eske en investering, som giver virksomheden mindst lige så meget retur.

- Vi lever af at levere bæredygtige komfortløsninger til danskerne. Det kræver, at vi har dygtige håndværkere, og for at få dygtige håndværkere, skal lærlingene og eleverne have den rette uddannelse og erfaring. Det er nødvendigt, at vi som samfund har et tilstrækkeligt optag på uddannelserne, og det vil vi gerne støtte op om, siger Klavs Eske.

Han understreger, at det også har stor betydning for Saint-Gobain at være til stede ved DM i Skills, fordi det giver mulighed for at lytte til de unge mennesker og få viden om deres ideer til at udnytte virksomhedens materialer på nye måder.

- Der vil i stigende grad være behov for virkeligt dygtige håndværkere, som kan lave løsninger, der er holdbare, økonomisk attraktive, æstetiske og bæredygtige. Og ikke mindst bæredygtighed stiller store krav til fremtidens håndværkere – bl.a. i forbindelse med renovering. Håndværkerne hjælper nemlig private med valg af bæredygtige løsninger, siger Klavs Eske og fortsætter:

- Vores opgave er derfor også at klæde de kommende håndværkere på til at tage oplyste valg om totaløkonomi – dvs. de faktorer, der har betydning for løsningerne inden for byggeri og renovering – herunder klima, levetid og brugskomfort. Det er med andre ord nødvendigt for fremtidens faglærte at kunne se det store billede og forstå sammenhængen og kompleksiteten i de forskellige løsningsmodeller, forklarer Klavs Eske.

Han understreger derudover, at bæredygtighed i selve arbejdsmiljøet ikke er til at komme udenom – håndværkerne skal benytte løsninger, der skåner deres kroppe for unødigt slid, fx mobile mørtelværker. Derfor har Saint-Gobain Weber også medbragt et mobilt mørtelværk, som forsyner murer-eleverne ved DM i Skills med mørtel - uden tunge løft.

Saint-Gobain Denmark har valgt at fokuserer på de tre hovedfag murer, tagdækker og teknisk isolatør, som i særlig høj grad benytter koncernens produkter som fx mørtel og glasuldsisolering.

- Det er en glæde at se og møde en masse engagerede, professionelle unge håndværkere – de har en ufattelig energi og en stolthed over deres fag. De unge går højt op i detaljerne, og man kan se, de er stolte af det, de gør. Det mærkes tydeligt på DM i Skills, at de unge vil det her, de vil det gode håndværk – og de vil vinde. Det er et altoverskyggende selvværd, lærlingene og eleverne udstråler. Man kan mærke, at de er stolte over deres faglighed – og det er med god grund, slutter Klavs Eske.

Se billederne nedenunder...

Tags

Billedgalleri