Kolding Netavis

Daginstitution fylder 50 år

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Daginstitutionen Kernehuset fylder 50 år. Pressefoto.

Den 1. september kan daginstitutionen fejre 50 års fødselsdag.

Daginstitutionen Kernehuset i Nr. Bjert, har 1. september eksisteret i 50 år.

Selve huset er bygget i 1917 og er blevet brugt både som skole og kommunekontor, men er sidenhen blevet ombygget til dagtilbud og i 1972 kunne de første børn starte i Kernehuset.

I starten blev kun en lille del af huset brugt som institution, men med udvidelsen af Nr. Bjert op gennem 70’erne, var det nødvendigt at udnytte hele huset og også begynde brugen af 1. sal.

I dag går der 74 børn i Kernehuset som både er børnehave og vuggestue. Gennem tiden har flere end 1000 børn haft deres gang i Kernehuset. Det er primært børn fra Nr. Bjert, Strandhuse og Drejens, men også børn fra Eltang, Sdr. Vilstrup og boligkvarterer nærved har fundet vej til Kernehuset.

Kernehuset må være svær at undvære for mange børn komme tilbage hertil. Enten som forældre eller som ansat. En tendens de hos Kernehuset er glade for og ser som en anerkendelse af stedet og personalets arbejde.

Huset har ikke ændret væsentlig ydre. Indenfor har det naturligvis gennemgået en modernisering nogle gange, men Kernehuset har stadig bevaret en charme og atmosfære som man ikke finder mange steder i dag og som er deres kendetegn.

Kernehuset fejrer 50 års fødselsdag 1. september med et arrangement for nuværende børn om formiddagen. Om eftermiddagen fra klokken 14-16 er der åbent hus på legepladsen for nuværende børn og forældre, men også tidligere Kernehus-børn og ansatte er velkommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel