Kolding Netavis

Byrådsmedlem melder sig ud af Venstre

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre. Privatfoto.

Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre.

Det 35-årige byrådsmedlem Pernille Øhlenschlæger har meldt sig ud af Venstre. Det oplyser hun til Kolding Netavis.

Hun bliver løsgænger i den resterende del af perioden i byrådet.

– Jeg er ikke længere medlem af Venstres gruppe, men jeg vil stadig arbejde for de mærkesager, som jeg gik til kommunalvalg på blandt andet at fornuften skal være til stede i politik, det skal være borgernært og beslutningerne skal træffes sammen med borgerne. Intet er forandret. Jeg har hermed løsrevet mig fra, at skulle være enige med alle, og at det var forventet af mig, fortæller Pernille Øhlenschlæger og fortsætter:

– Det er en stor beslutning at melde sig ud af Venstres byrådsgruppe, hvor der sidder venner iblandt og skulle stå alene, og jeg har ingen intentioner om at løbe fra mit politiske arbejde eller melde mig ud af de udvalg jeg sidder i – absolut ikke. Det er jo netop for fremadrettet at kunne gøre det politiske arbejde, at jeg nu går sologang. På denne måde kan jeg forvalte borgernes tillid til mig bedst muligt samtidig med, at min beslutning giver mig mulighed for at samarbejde med mine kolleger i byrådet med hjertet på det rette sted.

– Jeg tror på, at individet først og fremmest skal styrkes for at kunne indgå i et fællesskab, frisind, frihed, ytringsfrihed og forpligtelsen i at hjælpe de, som ikke kan. Det er de værdier, jeg nu vil arbejde for og kan se mig selv i igen og vil arbejde ud fra i mine udvalg, men jeg vil aldrig lade liberalismen vægte højere end fornuften.

Borgmester Jørn Pedersen (V) tager Pernille Øhlenschlægers beslutning til efterretning:

– Det er hendes juridiske ret, omend jeg mener, at når man er valgt ind på et partis liste og stemmer, så er det også det, som man repræsenterer i hele ens valgperiode. Hvis man ikke kan se sig selv i det, så bør det naturlige være, at man forlader byrådet, giver pladsen til den næste på listen og så stille op, som løsgænger til det efterfølgende valg og dermed afprøve om det er det, som vælgerne vil give mandat til.

Pernille Øhlenschlæger gik tirsdag imod sit eget parti, hvor hun stemte imod afviklingen af Kolding Havn Det skete på byrådsmødet. Nu er Pernille Øhlenschlæger ude af Venstre og fortsætter som løsgænger frem til byrådsvalget i 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *