Onsdag, 18. september 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Fra i aften og 35 uger frem er Den Gamle Lillebæltsbro spærret. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto) Fra i aften og 35 uger frem er Den Gamle Lillebæltsbro spærret. Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Bro spærres i 35 uger

Skrevet af  29-01-2019- 09:14:09

Vejdirektoratet opfordrer trafikanterne til i højere grad at benytte tilslutningsanlæg 58a på Fyn for at undgå at sidde i kø, når Gl. Lillebæltsbro bliver spærret for biltrafik i de kommende 35 uger på grund af renovering.

Nu nærmer spærringen af Gl. Lillebæltsbro sig med hastige skridt, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Fra i aften - 29. januar kl. 20 - til den 1. oktober kan bilerne ikke køre over den gamle bro på grund af den forestående renovering. Derfor må al biltrafikken mellem Fyn og Jylland ud på motorvejen og over Ny Lillebæltsbro.

Den øgede trafik på Ny Lillebæltsbro skabte under sidste års renovering og spærring af Gl. Lillebæltsbro et øget pres på tilslutningsanlæg 58b Middelfart i retning fra Jylland mod Fyn – med den konsekvens, at mange oplevede at sidde fast i køen på vej mod Fyn i myldretiden mellem kl. 7.30 og 8.30.

Derfor opfordrer Vejdirektoratet nu på forhånd trafikanterne til at benytte sig af tilslutningsanlægget 58a Middelfart Ø ved Aulbyvej lidt længere mod øst, når man skal af motorvejen. Der bliver således opsat kampagneskilte ved rampen i 58b og på Jyllandsvej.

- Vores formål med kampagneskiltene er ganske enkelt at hjælpe trafikanterne til at overveje at træffe et andet valg, når de skal af motorvejen for at komme ind til Middelfart. Presset på 58b bliver stort i myldretiden om morgenen, når Gl. Lillebæltsbro bliver spærret, og man kan derfor med fordel vælge at køre af motorvejen lidt længere mod øst ved 58a. På den måde får vi fordelt trafikken mere ligeligt, og alle kommer nemmere og sikrere frem, siger projektleder for renoveringen af Gl. Lillebæltsbro, Janie Winther Ipsen, i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi opfordrer i øvrigt også trafikanterne til at køre uden for morgenmyldretiden, hvis det er muligt. Og i eftermiddagsmyldretiden kan man også benytte tilslutningsanlæg 58a for at undgå køen på Jyllandsvej i Middelfart.

Fællesstien over Gl. Lillebæltsbro forbliver som udgangspunkt åben i hele spærringsperioden, sådan så fodgængere, cyklister og knallert 45 kan passere. Der kan dog forekomme enkelte tidspunkter, hvor også fællesstien bliver spærret kortvarigt af hensyn til arbejdet på broen.

For erhvervslivet med langsomtkørende køretøjer er det fortsat muligt at blive eskorteret over Ny Lillebæltsbro hver dag.

Se kortet fra Vejdirektoratet længere nede på siden...

Billedgalleri

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Juni 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30