Kolding Netavis

Belastende beskeder i e-boks i weekender fortsætter

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Annette Blynel (SF). Privatfoto.

Læserbrev af Annette Blynel (SF), gruppeformand for SF i Regionsrådet i Region Syddanmark samt spidskandidat til regionsrådet, Strandgade 27, 5700 Svendborg.

SF og Konservative havde fremlagt et forslag for Regionsrådet om at undgå at sende belastende beskeder via elektronisk post i weekends og helligdage. Regionen udsender i dag ca. 15.000 breve til borgerne fredag eftermiddag, og dermed lander der en besked i borgernes e-boks i løbet af weekenden. Enkelte af disse er med meget belastende budskaber.

Netop disse beskeder ville Konservative og SF gerne have fokus på. Baggrunden for forslaget er henvendelser fra borgere, som fortæller om angst, utryghed og stor bekymring, fordi der fredag eftermiddag ingen mulighed er for at få kontakt til afsenderen. Så kan weekenden bruges til at tænke over om jeg er alvorlig syg? Skal jeg blive bekymret? Hvad betyder de blodprøvesvar? Og andre særdeles relevante spørgsmål, som tidligst kan besvares om mandagen, når afdelingen igen er åben for telefoner.

Det ville Venstre, DF og Socialdemokraterne ikke være med til. Kun Enhedslisten og til dels De Radikale bakkede op. Responsen på vores forslag var blandt andet ”at det er misforstået hensyn”, ”at det ikke er noget stort problem”, og borgerne kan jo selv bestemme, hvornår de vil læse deres post”.

Vi medgiver, at langt hovedparten af borgerne ønsker og skal have hurtig besked. Men der er altså en gruppe borgere, som er mere sårbare og uden netværk. Det er disse borgere vi gerne vil give en bedre service.

Et kompromisforslag om, at kræftafdelingen og psykiatrisk afdeling skulle give deres kommunikation et serviceeftersyn blev også afvist. Vi er sikker på medarbejderne har gode forslag til hvordan, og i givet fald hvornår, budskaber kan gives mere hensynsfuldt, med samtidig mulighed for kontakt, hvis borgerne har brug for at blive beroliget. Men det bliver altså ikke i denne omgang.

Så desværre, vi opnåede ikke det vi gerne ville, nemlig at give sårbare og alvorligt syge borgere en mere tryg kommunikation med mulighed for at få svar på bekymringer, hvis man bliver nervøs og bange for den besked man får. Men vi har ikke opgivet – og kæmper videre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *