Kolding Netavis

Autolakering står i flammer: Bliv indendøre!

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En autolakering står i flammer på Østermarksvej i Vamdrup.

Branden brød ud kort efter klokken 15.

Adskillige politibiler og mange brandkøretøjer er på stedet.

Det er ikke lykkedes Kolding Netavis, at få en kommentar fra Sydøstjyllands Politi.

Men politiet advarer borgere i Vamdrup. Branden udvikler kraftig røg og derfor opfordres borgerne til at lukke vinduer og døre.

Meddelelse udsendt

Kort før klokken 17 blev der udsendt en beredskabsmeddelelse. Den lyder således:

Der er udbrudt brand i maler- og lakvirksomheden Noerlak, Østermarksvej 7-11, 6580 Vamdrup. Branden udvikler sig med kraftig røgudvikling i nordøstlig retning fra brandstedet. Branden udvikler røg, der kan være sundhedsskadelig ved indånding. Advarslen vedrører borgere i området øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i den nordøstlige del af Vamdrup by. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde.

Der er et kæmpe opbud af redningsmandskab. Der er tilkaldt brandkøretøjer fra Kolding, Vamdrup, Lunderskov, Jels, Skodborg og Stepping. Politiet beder bilister om at give plads til udrykningskøretøjerne.

Det er elleve år siden samme virksomhed blev ramt af storband, og hvor hele virksomheden blev ødelagt. Hvor galt det er gået denne gang vides ikke endnu, skriver Sebro Press.

Opdatering

Sydøstjyllands Politi oplyser:

I forbindelse med brand i maler- og lakvirksomhed anmeldt kl. 15.08 har Sydøstjyllands Politi udsendt en Beredskabsmeddelelse. Den vedrører personer, der opholder sig i området: Øst for Industrivej og afgrænset mod vest af rute 25, samt nord for Baunevej og syd for Koldingvej i Vamdrup. Branden udvikler kraftig røg og personer i området bør søge indendøre og lukke døre og vinduer.

Sydøstjyllands Politi henstiller i øvrigt til, at man ikke søger mod stedet, af hensyn til risikoen for indånding af røg, samt af hensyn til slukningsarbejdet. På nuværende tidspunkt er der oplysninger om en enkelt tilskadekommen, der har forbrændt begge underarme.

Branden er under kontrol, men der vil foregå slukningsarbejde på stedet i flere timer fra nu.

Vi opdaterer om branden….

Se billeder og video nedenunder…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel