Kolding Netavis

Årets idrætsnavn skal findes blandt bowler, cykelrytter og pararytter

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Tobias Thorning. Pressefoto.

Årets idrætsnavn 2019 uddeles tirsdag den 3. marts til Fritid og Idræt Awards 2019.

De tre nominerede har i år gjort sig bemærket med både nationale guldmedaljer og international succes. Bag de tre stærke navne gemmer sig en bowlingspiller, en cykelrytter og en para-dressurrytter.

Årets idrætsnavn uddeles til en atlet, som har gjort sig særligt bemærket i det forgangne år med nationale eller internationale medaljer og bemærkelsesværdige sportslige præstationer på seniorniveau.

De nominerede til Årets Idrætsnavn 2019 er udpeget af en jury, som selv har prøvet at stå på øverste trin på medaljeskamlen. Juryen består således af den mangedobbelte verdensmester i Kickboxing Thomas Jensen og OL-guldvinder Rikke Poulsen Schmidt samt formand for talentrådet for idræt Jesper Kjølhede og næsteformand Catharina Ørnsholt-Christoffersen.

Tobias Thorning på 19 år, som også er nomineret til Årets talent, er para-dressurrytter og et stort håb inden for parasporten. Sammen med sin hest Jolene blev han i 2019 nordisk og europæisk mester i både den individuelle disciplin og for hold. Tobias’ store ambition er de paralympiske lege i Tokyo 2020, hvor han allerede er kvalificeret. Tobias er som person ydmyg og flittig, og har et stort drive for at blive så god som overhovedet muligt.

Kasper Asgreen på 25 år er for andet år i træk nomineret til årets idrætsnavn. Kasper har i 2019 fortsat de flotte resultater og vundet DM-guld i enkeltstart og en EM-sølvmedalje i samme disciplin. Til Tour de France imponerede han ligeledes med stærk kørsel og opnåede bl.a. en tredjeplads på 2. etape samt en 2. plads på 17. etape. Kasper har ikke glemt sine rødder og er stadig medlem af Kolding Bicycle Club, og tager gerne en tur med klubbens medlemmer når tiden tillader det.

Thomas Larsen er 30 år gammel og har haft en flot 2019. Til EM i juni vandt Thomas intet mindre en tre medaljer. Sammen med hans hold vandt han først sølv i disciplinen tremandshold. To dage senere vandt han så bronze i teamkonkurrencen, og hans præstation i europamesterskabets første fire discipliner betød, at han senere kunne modtage en guldmedalje i All Event-disciplinen, hvor det samlede keglefald fra stævnets første fire discipliner udregnes.

Med titlen som Årets idrætsnavn 2019 følger et diplom og en check på 5.000 kr. Fritid og Idræt Award 2019 afholdes tirsdag den 3. marts på Kolding Teater. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *