Kolding Netavis

Andreas Schou fører i World Cup-finalen i USA

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Andreas Schou og Darc de Lux har gjort det rigtig godt og fører nu i World Cup-finalen. Foto: Imago (Arkivfoto)

Efter de første to finalerunder deler springrytteren fra Kolding førstepladsen med en schweizisk rytter. To runder lørdag aften amerikansk tid afgør det hele.

Kolding-rytteren Andreas Schou fra Absolute Horses på Tågerup – vest for Stepping – har med hesten Darc de Lux lagt sig i spidsen for World Cup-finalen i ridebanespringning i Omaha i USA. Han deler efter de første to finalerunder førstepladsen med Pius Schwizer fra Schweiz.

Den flotte placering er hentet ved, at Andreas blev nummer seks i den første finalerunde – en tidsspringning. Ved anden finalerunde red han fejlfrit og var dermed blandt de ni ryttere, der skulle i omspringning. Her var Andreas Schou blandt de fire fejlfri i en tid, der bragte ham på tredjepladsen.

Da flere af de ryttere, der lå bedre end ham efter første finalerunde, havde nedrivninger, rykkede han op på førstepladsen i den samlede stilling.

Svenske Henrik von Eckermann, der er verdens nummer et og har vundet den samlede kvalifikation, fik således en nedrivning og blev nummer 10 i anden finalerunde.

Man tager resultaterne med gennem hele stævnet. De omregnes til strafpoint, og her starter Andreas Schou og schweizeren med nul point, mens svenskeren, der vandt første finalerunde, har et point. Der er flere ryttere tæt på, så konkurrencen er stadig åben.

De bedste 30 ryttere starter tredje finalerunde lørdag aften amerikansk tid, og af dem går de 20 bedste videre til den sidste springning. Så natten til søndag dansk tid bliver det afgjort.

Andreas Schou har ikke lagt skjul på, at han følte, Darc de Lux er i sit livs form. Men han har også været lidt spændt på, hvordan det skulle gå, for Darc de Lux er en stor hest, og banen, der rides på i Omaha, er ikke så stor. Men det har altså ikke været noget problem.

World Cup-finalen samler 40 ryttere fra hele verden, der har kvalificeret sig ved en række stævner i de forskellige verdensdele.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel