Kolding Netavis

Alfa Laval arbejder mod at være CO2-neutral

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Alfa Laval er blevet godkendt af Science Based Targets initiative.

Alfa Laval, der har fem danske selskaber, fører med godkendelsen fra det globale, videnskabsbaserede non-profit klimainitiativ Science Based Targets initiative (SBTi) an i transformationen frem mod netto-nuludledning. Vejen dertil går via fastsættelse af reduktionsmål og -indsatser baseret på klimavidenskab.

Alfa Laval, som i Danmark udgøres af fire lokationer i Kolding, Aalborg, Søborg og Nakskov samt salgs- og serviceselskabet Alfa Laval Nordic, har forpligtet sig til at være CO2-neutral i 2030 og til at opnå et mål om netto-nuludledning i 2050.

Disse reduktionsmål og vejen dertil på både kort og langt sigt er nu blevet verificeret af Science Based Targets initiative (SBTi). For Alfa Laval betyder det, at koncernen nu kan sikre, at klimaindsatsen er i tråd med den nyeste videnskab.

-Jeg er stolt af SBTi-valideringen, som er en vigtig milepæl i retning af at nå vores bæredygtighedsmål. SBTi giver en fælles, robust og videnskabsbaseret forståelse af netto-nuludledning, som præciserer og forsikrer os om, at vores mål er i overensstemmelse med klimavidenskaben. Vi har gjort en dedikeret indsats siden offentliggørelsen af vores CO2-neutrale mål i 2019, og nu har vi køreplanen på plads, så vores kunder kan være trygge ved, at vi matcher deres ambitioner og mål, fortæller Anna Celsing, Head of Sustainability hos Alfa Laval, i en pressemeddelelse.

Alfa Laval i Danmark beskæftiger i alt 1.750 medarbejdere og har en samlet omsætning på 5,75 milliarder kroner (2021). Som en førende global leverandør af højkvalitetsløsninger inden for blandt andet varmeoverførsel, separation og væskehåndtering hjælper Alfa Laval sine kunder inden for blandt andet føde- og drikkevareindustrien, den farmaceutiske industri, marineindustrien samt miljø- og energisektoren med at øge produktivitet og bæredygtighed.

Det konstante arbejde med at minimere CO2-udledning og ressourceforbrug er en integreret del af Alfa Lavals arbejde, og koncernen er engageret i en lang række andre klimainitiativer som eksempelvis Call to Action for Shipping Decarbonization og har ligeledes indgået et strategisk partnerskab med Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel