Lรฆserbrev af Peder J. Madsen, Administrerende direktรธr/CEO, Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding.
21.300 kokke, tjenere og andre dygtige ansatte pรฅ landets hoteller og restauranter har mistet jobbet i lรธbet af 2020.
Det er den forelรธbige pris for krisen i en branche, der lige nu bliver totalt overset. Det er en ulykke for hver enkelt familie, og det bekymrer tilsyneladende ikke politikerne. Det er helt uforstรฅeligt.
I dag sรฆtter politikerne sig til forhandlingsbordet, og noget tyder pรฅ, at vi fra pรฅ mandag igen mรฅ kรธbe en sofagruppe og se pรฅ ny bil hos den lokale bilforhandler. Fint nok.
Men hvornรฅr mรฅ danskerne gรฅ pรฅ restaurant og nyde en god aften i de trygge rammer, vi har bevist, at vi kan levere? Det aner ingen. Der er ingen plan, ingen udregninger, ingenting.
En hel branche, der trods alt stadig beskรฆftiger 95.200 mennesker, overladt i komplet uvished endnu engang.
Jeg taler ikke for at slรฅ dรธrene op pรฅ vid gab. Men vi har brug for en plan at arbejde efter. Hvordan skal smittetallene se ud, inden vi kan lรธfte restriktionerne pรฅ hoteller og restauranter? Hvor mange skal vรฆre vaccineret, inden vi kan lette bare lidt pรฅ det รฅg, der ligger pรฅ os?
Er vi blevet glemt midt i diskussionen om udendรธrs idrรฆt, boghandlere og efterskoler? Det virker sรฅdan, derfor dette oprรฅb.