Kolding Netavis

Storyville New Orleans Jazzband giver koncert i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Storyville New Orleans Jazzband. Pressefoto.

Kolding Jazzklub får søndag den 19. november besøg af det velspillende Storyville New Orleans Jazzband.

Storyville New Orleans Jazzband er orkestret, der på den smukkeste vis viderefører den originale gamle New Orleans spillestil, som nu alt for sjældent høres.

Hvor traditionel jazz oftest forbindes med stilarter, der bedst kan karakteriseres som en forlængelse af den engelske revival fra halvtredserne eller den lettere dixielandstil, har Storyville New Orleans Jazzband valgt at videreudvikle de mange fine traditioner fra den originale New Orleans musik, som man typisk hørte den med orkestre i 20’erne og 40’erne.

Repertoiret, der løbende bliver udvidet med nye “opdagelser” der passer til orkestrets særlige stil og tradition, består dels af numre fra denne epoke, dels af numre med rod i gamle amerikanske viser, og bliver desuden krydret med originale gospelmelodier og hymner.

Storyville New Orleans Jazzband er en ganske særlig oplevelse. Her føles New Orleans musikken meget levende og vedkommende. I det ene øjeblik rives man med af den intense swingende rytme, og i det næste fascineres man af det smukke læserspil og stemningen i en stille hymne.

Koncerten afholdes på Godset i Kolding søndag klokken 12.30. Dørene åbnes klokken 11.30. Billetter købes vis Kolding Jazzklubs hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel